Kupta Çilek Soslu Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
Çilekli sos için;
- 1 kase çilek
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
Kupta Çilek Soslu Tatlı Tarifi Yapılışı
- Muhallebisi için tereyağ ve vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye alıp karıştıralım.
- Ocağın altını açalım ve muhallebimiz göz göz olana kadar devamlı karıştıralım.
- Göz göz fokurdayınca ocaktan alalım ve tereyağ ile vanilyayı ekleyip bir kaç dakika iyice çırpalım.
- Muhallebiyi kuplarımıza eşit şekilde pay edelim ve ılımaya bırakalım.
- Daha sonra çilek sosumuzu hazırlayalım.
- Çileklerimizi küçük parçalara bölüp tencereye alalım.
- Nişasta ve şekeri ekleyelim ve karıştıralım.
- Sosumuz fokurdamaya başlayınca bir kaç dakika daha pişirip ocaktan alalım.
- İlk sıcaklığı çıkınca kuplara pay edelim.
- Tatlımız soğuyunca dolaba en az bir kaç saatliğine kaldıralım.
Afiyet olsun.
Not: fotograflar için 4 adet kullanmış olsam da, toplamda 6 adet kupta tatlı elde ettim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder