22 Mart 2021 Pazartesi

Kupta Çilek Soslu Tatlı Tarifi

 

Kupta Çilek Soslu Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya

Çilekli sos için;

  • 1 kase çilek
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

    Kupta Çilek Soslu Tatlı Tarifi Yapılışı

  • Muhallebisi için tereyağ ve vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye alıp karıştıralım.
  • Ocağın altını açalım ve muhallebimiz göz göz olana kadar devamlı karıştıralım.
  • Göz göz fokurdayınca ocaktan alalım ve tereyağ ile vanilyayı ekleyip bir kaç dakika iyice çırpalım.
  • Muhallebiyi kuplarımıza eşit şekilde pay edelim ve ılımaya bırakalım.
  • Daha sonra çilek sosumuzu hazırlayalım.
  • Çileklerimizi küçük parçalara bölüp tencereye alalım.
  • Nişasta ve şekeri ekleyelim ve karıştıralım.
  • Sosumuz fokurdamaya başlayınca bir kaç dakika daha pişirip ocaktan alalım.
  • İlk sıcaklığı çıkınca kuplara pay edelim.
  • Tatlımız soğuyunca dolaba en az bir kaç saatliğine kaldıralım.
  • Afiyet olsun.

    Not: fotograflar için 4 adet kullanmış olsam da, toplamda 6 adet kupta tatlı elde ettim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder