3 Mart 2021 Çarşamba

Karamelize Şerbetli Haşhaşlı Revani Tarifi

 

Karamelize Şerbetli Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı haşhaş
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su

    Karamelize Şerbetli Haşhaşlı Revani Tarifi Yapılışı

  • Şerbeti için şekeri tencereye alıp hafif karamelize yapıyoruz( dikkat edelim yanmasın).
  • Karamelize olan şekere suyu ekliyoruz bu aşamada ocaktan alıp yavaş yavaş dökelim etrafa sıçramasın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra bir iki damla limon suyu damlatalım.
  • Biraz daha kaynatıp ocaktan alalım. (15 veya 20 dakika da hazır oluyor şerbet).
  • Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
  • Sonra sırasıyla sıvı yağ ve sütü ilave edip karıştırıp irmik un ve haşhaşı ekliyoruz.
  • Karıştırdıktan sonra kabartma tozu ve vanilyayı ilave ediyoruz biraz daha karıştırıp yağlanmış orta boy borcama döküyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 170 derece de üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkınca şerbet soğuk revanı kekimiz sıcak olmalı.
  • Şerbetleyip kesiyoruz krem şanti ile süsleyebilirsiniz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder