Karamelize Şerbetli Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı haşhaş
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- 2.5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
Karamelize Şerbetli Haşhaşlı Revani Tarifi Yapılışı
- Şerbeti için şekeri tencereye alıp hafif karamelize yapıyoruz( dikkat edelim yanmasın).
- Karamelize olan şekere suyu ekliyoruz bu aşamada ocaktan alıp yavaş yavaş dökelim etrafa sıçramasın.
- Kaynamaya başladıktan sonra bir iki damla limon suyu damlatalım.
- Biraz daha kaynatıp ocaktan alalım. (15 veya 20 dakika da hazır oluyor şerbet).
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
- Sonra sırasıyla sıvı yağ ve sütü ilave edip karıştırıp irmik un ve haşhaşı ekliyoruz.
- Karıştırdıktan sonra kabartma tozu ve vanilyayı ilave ediyoruz biraz daha karıştırıp yağlanmış orta boy borcama döküyoruz.
- Önceden ısıttığımız 170 derece de üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkınca şerbet soğuk revanı kekimiz sıcak olmalı.
- Şerbetleyip kesiyoruz krem şanti ile süsleyebilirsiniz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder