3 Mart 2021 Çarşamba

Parmak Kebabı Tarifi

 

Parmak Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Kızartmak için;

  • 4 adet patates
  • 3 adet havuç
  • 2 adet patlıcan
  • 7 adet yeşil biber

Kıyma harcı için;

  • Sıvı yağ
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Tuz, karabiber, pul biber

Üzeri için;

  • Çeri domates

Sosu için

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz

    Parmak Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle sebzeleri parmak şeklinde doğrayalım ve hafif kızartalım.
  • Yuvarlak borcama kızarttığımız sebzelerimizi ortası boş kalacak şekilde dizelim.
  • Kıymalı harç için, tavaya sıvı yağı ve kıymayı kavurmaya başlayalım.
  • Soğanı sarımsağı ve biberi doğrayalım, kıymamının içine ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  • Domatesi, salçasıyı, tuzu, karabiber ve pul biberi ilave ederek karıştıralım.
  • Sıcak suyu ekleyerek, 5 dakika daha pişirip ocaktan alalım.
  • Kıymalı harcı sebzelerin ortasındaki boş kalan yere boşaltalım.
  • Çeri domateslerini dilimleyelim ve süsleyelim.
  • Sosu için bir kaba salçayı, tuzu ve sıcak suyu alalım, salça eriyene kadar karıştırıp yemeğimizin üzerine dökelim.
  • 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim.
  • Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun ❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder