Karanfilli Ve Zencefilli Armut Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet armut
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil veya 1 çorba kaşığı taze zencefil rendesi
- 4 adet karanfil
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
Üzeri için:
- 80 gram bitter çikolata
- Limon kabuğu rendesi
Yapılışı
- Armutların sap kısmını bırakarak kabuklarını soyun.
- Su, toz şeker, limon kabuğu rendesi, zencefil, karanfil ve zerdeçalı bir kapta karıştırın ve bir tencereye koyduğunuz armutların üzerine bu karışımı dökün.
- Armutları tamamen kaplayacak şekilde su ekleyin.
- Armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Pişen armutları tencereden alın ve tenceredeki sostan armutların üzerine dökün.
- Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı armutların üzerilerine de gezdirin.
- Limon kabuğu rendesi ile süsleyin.Afiyet olsun 😊.
Not:📌Benmari usulü: Çikolatayı küçük parçalara bölün ve ısıya dayanıklı bir kaba koyun. Çikolatalı kabı, içine su koyduğunuz küçük bir tencerenin üstüne yerleştirin ve ocağın altını kısık ateşe getirin ve sürekli karıştırın. Püf noktası, çikolatanız ne kadar taze olursa o kadar akışkan olacaktır. Bayat çikolata olursa katı kalacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder