15 Mart 2021 Pazartesi

Özbek Pilavı Tarifi

 

Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kuşbaşı et
  • 2 su bardağı basmati pirinç
  • 3 orta boy havuç
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 bütün sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Zerdeçal
  • Karabiber
  • Tuz

    Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Kuşbaşı etlerimizi tencerede 5-10 dk kavurduktan sonra üzerine yeteri kadar sıcak su ekleyip düdüklü tencerede pişirelim.
  • Pişen etleri ince ince parçalara ayıralım.
  • Soğanı yarım halka şeklinde ince doğrayalım.
  • Tavaya sıvı yağ ve tereyağı koyalım soğanları ekleyelim.
  • Soğanlar yumuşayınca rendelediğimiz havuçları ekleyelim.
  • Havuçlar yumuşayınca ince parçalara ayırdığımız etleri ilave edelim birkaç dk hepsini birlikte pişirdikten sonra zerdeçal, karabiber ve tuzu ekleyelim.
  • Haşladığımız et suyundan ikiye bir ölçüde (2 su bardağı pirince 4 su bardağı) suyu tencereye koyalım.
  • Yıkayıp yarım saat suda beklettiğimiz pirinçleri ekleyelim.
  • Bütün sarımsağı sadece üzerindeki kabuğunu alıp hiç soymadan yıkayıp tencerenin ortasına koyalım ve pilav suyunu çekene kadar pişirelim. 15 dk dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder