Karnabahar Köftesi (Efsane Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet haşlanmış küçük boy karnabahar
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı un
- 1 adet rendelenmiş kuru soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Karnabahar Köftesi (Efsane Lezzet) Tarifi Yapılışı
- Karnabahar çiçeklerine ayrılır.
- Kaynayan suya atılarak haşlanır.
- Süzgece alınır ve suyunun tamamen süzülmesi beklenir. Yoğurma kabına karnabahar alınır.
- Çatalla ezilir.
- Üzerine diğer malzemeler eklenir ve güzelce yoğrulur. Bekledikçe kıvam alacağı için en az yarım saat buzdolabında bekletin.
- Karnabaharın boyutuna göre galeta ununun ölçüsü farklılık gösterebilir. Eğer şekil vermekte zorlanırsanız galeta unu ekleyebilirsiniz.
- Süre sonunda hazırlanan harçtan cevizden bir tık büyük parçalar alınır ve oval şekil verilir.
- Bol kızgın yağda alt üst çevirerek pişirilir. Çok çabuk pişecektir çok fazla kızarmasına izin vermeyin. Afiyet şifa olsun inşallah 💞.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder