Karışık Sarma (Lahana Ve Yaprak Sarması) Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için:
- 4-5 kuru soğan
- Yarım çay bardağı yağ(zeytinyağ da olur)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 100 gr kadar kıyma(isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı salça
- 1.5 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı bulgur(isteğe bağlı)
- Yarım kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı nane
- Yarım su bardağı su
Haşlamak için
- 1 orta boy beyaz lahana
- 250 gr kadar (bir tutam yaprak)
- 1 litre su
- 1 çay kaşığı tuz
Tencerede pişirmek için
- 2.5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım limon suyu
Karışık Sarma (Lahana Ve Yaprak Sarması) Tarifi Yapılışı
- Soğanlar doğranır, üzerine yağ ve tuz eklenip pembeleşinceye kadar pişirilir.
- İçine kıyma ilave edilir. 1-2 dk kıyma kavrulduktan sonra salça ve baharatlar konur.
- Yıkanmış bulgur ve pirinç tavaya ilave edilir.
- 2 dk kavrulduktan sonra üzerine yarım su bardağı soğuk su konur.
- Ocağın altı kısılır suyunu çekene kadar pişirilir.
- Piştikten sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
- 1 litre kaynamış suya 1 çay kaşığı tuz serpilir.
- Lahana yaprakları içine sırayla atılır.
- 2-3 dk bekletip yapraklar haşlanır. Çok bekletilmemeli yoksa yapraklar erir.
- Lahanalar bittikten sonra asma yaprağı hemen sıcak suda haşlanır çıkarılır.
- Lahana sarılacağı zaman bıçakla ortadaki büyük damar çıkarılır.
- İkiye ayrılan büyük parçalar da ikiye bölünür. Sarılmaya başlanır.
- Sarma işlemi bittikten sonra bir kapta 2. 5 bardak su 1 tatlı kaşığı tuz,1 yemek kaşığı zeytinyağı ve yarım limon karıştırılıp tencereye dökülür.
- Kısık ateşte 10 dk hızlı kaynatılır.
- Ardından ateş, kısık atesin en kısık seviyesine getirilerek ortalama 20 dk daha suyu birine kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder