2 Mart 2021 Salı

Karışık Sarma (Lahana Ve Yaprak Sarması) Tarifi

 

Karışık Sarma (Lahana Ve Yaprak Sarması) Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için:

  • 4-5 kuru soğan
  • Yarım çay bardağı yağ(zeytinyağ da olur)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 100 gr kadar kıyma(isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı bulgur(isteğe bağlı)
  • Yarım kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı nane
  • Yarım su bardağı su

Haşlamak için

  • 1 orta boy beyaz lahana
  • 250 gr kadar (bir tutam yaprak)
  • 1 litre su
  • 1 çay kaşığı tuz

Tencerede pişirmek için

  • 2.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu

    Karışık Sarma (Lahana Ve Yaprak Sarması) Tarifi Yapılışı

  • Soğanlar doğranır, üzerine yağ ve tuz eklenip pembeleşinceye kadar pişirilir.
  • İçine kıyma ilave edilir. 1-2 dk kıyma kavrulduktan sonra salça ve baharatlar konur.
  • Yıkanmış bulgur ve pirinç tavaya ilave edilir.
  • 2 dk kavrulduktan sonra üzerine yarım su bardağı soğuk su konur.
  • Ocağın altı kısılır suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Piştikten sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
  • 1 litre kaynamış suya 1 çay kaşığı tuz serpilir.
  • Lahana yaprakları içine sırayla atılır.
  • 2-3 dk bekletip yapraklar haşlanır. Çok bekletilmemeli yoksa yapraklar erir.
  • Lahanalar bittikten sonra asma yaprağı hemen sıcak suda haşlanır çıkarılır.
  • Lahana sarılacağı zaman bıçakla ortadaki büyük damar çıkarılır.
  • İkiye ayrılan büyük parçalar da ikiye bölünür. Sarılmaya başlanır.
  • Sarma işlemi bittikten sonra bir kapta 2. 5 bardak su 1 tatlı kaşığı tuz,1 yemek kaşığı zeytinyağı ve yarım limon karıştırılıp tencereye dökülür.
  • Kısık ateşte 10 dk hızlı kaynatılır.
  • Ardından ateş, kısık atesin en kısık seviyesine getirilerek ortalama 20 dk daha suyu birine kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder