26 Mart 2021 Cuma

Kaşık Kaşık Lezzet Bombası: Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi

 

Kaşık Kaşık Lezzet Bombası: Supangleli Tavuk Göğsü  Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk Göğsü İçin:

  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker

Supangle İçin:

  • 500ml süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 60 g bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 

    Kaşık Kaşık Lezzet Bombası: Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

Üzeri İçin:

  • Tavuk göğsünü hazırlamak için, uygun bir tencereye aldığımız tereyağını eritelim ve
  • Ardından unu ekleyerek 2-3 dakika orta ateşte, bir çırpıcı yardımı ile karıştırarak kavuralım.
  • Kavrulan unun üzerine sütü ilave edelim. Son olarak şekeri de ekleyerek karıştıralım.
  • Tavuk göğsümüz koyulaşıp göz göz oluncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Kıvam alan tavuk göğsümüzü ocaktan alarak bir kaba aktaralım ve üzerini streçleyerek soğumaya bırakalım.
  • Bu sırada supangleyi hazırlamak için derin bir tencereye sütümüzü alalım.
  • Üzerine şeker, un, kakao ve yumurta sarısını ekleyerek çırpıcı yardımı ile karıştıralım. Ardından ocağın altını açalım ve pişirmeye başlayalım. Kaynayıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Koyulaşıp göz göz olan tatlımızı ocaktan alarak içerisine bitter çikolatamızı ekleyelim ve karıştırarak erimesini sağlayalım.
  • Tereyağını da ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  • Daha sonra oda ısısına gelen tavuk göğsümüzü mikser ile çırpalım, soğumaya bırakalım.
  • Servis kabımıza hazır olan tavuk göğsümüzü aktaralım ve kalıbı 1-2 kez tezgaha vurarak varsa içerisindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayalım.
  • Soğuyan supanglemizi de mikser yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
  • Hazırladığımız supangleyi de servis kabına, tavuk göğsünün üzerine boşaltalım. Üst kısmını bir spatula yardımı ile düzeltelim.
  • Tatlımızı yaklaşık 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim. Dinlenen tatlımızı buzdolabından aldıktan sonra üzerine süzgeç ile kakao serpelim ve dilediğimiz şekilde süsleyelim. Afiyet olsun.
  • 2 yemek kaşığı kakao 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder