Kaşık Kaşık Lezzet Bombası: Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk Göğsü İçin:
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
Supangle İçin:
- 500ml süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 60 g bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Kaşık Kaşık Lezzet Bombası: Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı
Üzeri İçin:
- Tavuk göğsünü hazırlamak için, uygun bir tencereye aldığımız tereyağını eritelim ve
- Ardından unu ekleyerek 2-3 dakika orta ateşte, bir çırpıcı yardımı ile karıştırarak kavuralım.
- Kavrulan unun üzerine sütü ilave edelim. Son olarak şekeri de ekleyerek karıştıralım.
- Tavuk göğsümüz koyulaşıp göz göz oluncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
- Kıvam alan tavuk göğsümüzü ocaktan alarak bir kaba aktaralım ve üzerini streçleyerek soğumaya bırakalım.
- Bu sırada supangleyi hazırlamak için derin bir tencereye sütümüzü alalım.
- Üzerine şeker, un, kakao ve yumurta sarısını ekleyerek çırpıcı yardımı ile karıştıralım. Ardından ocağın altını açalım ve pişirmeye başlayalım. Kaynayıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
- Koyulaşıp göz göz olan tatlımızı ocaktan alarak içerisine bitter çikolatamızı ekleyelim ve karıştırarak erimesini sağlayalım.
- Tereyağını da ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
- Daha sonra oda ısısına gelen tavuk göğsümüzü mikser ile çırpalım, soğumaya bırakalım.
- Servis kabımıza hazır olan tavuk göğsümüzü aktaralım ve kalıbı 1-2 kez tezgaha vurarak varsa içerisindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayalım.
- Soğuyan supanglemizi de mikser yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
- Hazırladığımız supangleyi de servis kabına, tavuk göğsünün üzerine boşaltalım. Üst kısmını bir spatula yardımı ile düzeltelim.
- Tatlımızı yaklaşık 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim. Dinlenen tatlımızı buzdolabından aldıktan sonra üzerine süzgeç ile kakao serpelim ve dilediğimiz şekilde süsleyelim. Afiyet olsun.
- 2 yemek kaşığı kakao
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder