Kasnakta Mantı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1, 5 su bardağı su
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
- 150 gram kıyma
- 1 adet küçük doğranmış soğan
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Üzeri için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
Kasnakta Mantı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle hamuru hazırlayalım.
- Yoğurma kabına malzemeleri alıp biraz sert bi hamur yoğuralım.
- Hamuru küçük bezelere ayıralım.
- Üzerini nemli bezle kapatalım.
- İç harcının malzemelerini hazırlayıp karıştıralım.
- Bezeleri unlayıp açalım.
- Kasnağın ebatı da olmalı.
- Delik kısımlara kıymalı harçtan koyup üzerine diğer açtığımız bezeyi kapatalım.
- Merdana yada oklavayla bastırıp ters çevirip hamurun dökülmesini sağlayalım.
- Hamuru kaynağa yerleştirmede önce kasnağı unlayalım. Bu şekilde çok çabuk çıkıyor.
- Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayalım.
- Kaynayan suya atıp makarna gibi haşlayalım.
- Sosunu ve yoğurdunu hazırlayıp süzdüğümüz mantının üzerine dökelim.
Sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder