7 Mart 2021 Pazar

Kasnakta Mantı Tarifi

 

Kasnakta Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1, 5 su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 150 gram kıyma
  • 1 adet küçük doğranmış soğan
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Üzeri için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz

    Kasnakta Mantı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle hamuru hazırlayalım.
  • Yoğurma kabına malzemeleri alıp biraz sert bi hamur yoğuralım.
  • Hamuru küçük bezelere ayıralım.
  • Üzerini nemli bezle kapatalım.
  • İç harcının malzemelerini hazırlayıp karıştıralım.
  • Bezeleri unlayıp açalım.
  • Kasnağın ebatı da olmalı.
  • Delik kısımlara kıymalı harçtan koyup üzerine diğer açtığımız bezeyi kapatalım.
  • Merdana yada oklavayla bastırıp ters çevirip hamurun dökülmesini sağlayalım.
  • Hamuru kaynağa yerleştirmede önce kasnağı unlayalım. Bu şekilde çok çabuk çıkıyor.
  • Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayalım.
  • Kaynayan suya atıp makarna gibi haşlayalım.
  • Sosunu ve yoğurdunu hazırlayıp süzdüğümüz mantının üzerine dökelim.
  • Sıcak servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder