Kavala Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram margarin (oda ısısında)
- 1 yumurta
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 5 su bardağı kavrulmuş un
- 2 su bardağı normal un
- 1 su bardağı kavrulmuş badem
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Kavala Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
- 5 su bardağı un kısık ateşte 15 dakika karıştırarak kavrulur soğumaya bırakılır.
- Bademler tüm olarak bir kaç dakika kavrulur robotta çekilir iki dakika daha kavrulduktan sonra soğumaya bırakılır.
- Yoğurma kabına un ve badem hariç tüm malzemeler koyulur.
- Kavrulmuş un eklenir karıştırılır ve normal un kontrollü olarak eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlanır.
- Kavrulmuş badem de eklenir ve hamur hazırlanır.
- Yağlı kağıdın üzerine alınır üzerine bir yağlı kağıt daha serilir ve merdane ile açılır.
- Buzdolabında 30 dakika dinlendirilir.
- Yuvarlak bir kalıpla yarım ay şekli verilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirilir.
- Üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.Görüntüsü kat kat olan damakta dağılan harika kurabiyeleri denemenizi tavsiye ederim.
Not: un ve badem tamamen soğumuş olmalı.Ben kavrulmuş un tadının baskın olmaması için 2 bardak normal un kullandım.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder