13 Mart 2021 Cumartesi

Kavala Kurabiyesi Tarifi

 

Kavala Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin (oda ısısında)
  • 1 yumurta
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 5 su bardağı kavrulmuş un
  • 2 su bardağı normal un
  • 1 su bardağı kavrulmuş badem
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

    Kavala Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  • 5 su bardağı un kısık ateşte 15 dakika karıştırarak kavrulur soğumaya bırakılır.
  • Bademler tüm olarak bir kaç dakika kavrulur robotta çekilir iki dakika daha kavrulduktan sonra soğumaya bırakılır.
  • Yoğurma kabına un ve badem hariç tüm malzemeler koyulur.
  • Kavrulmuş un eklenir karıştırılır ve normal un kontrollü olarak eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlanır.
  • Kavrulmuş badem de eklenir ve hamur hazırlanır.
  • Yağlı kağıdın üzerine alınır üzerine bir yağlı kağıt daha serilir ve merdane ile açılır.
  • Buzdolabında 30 dakika dinlendirilir.
  • Yuvarlak bir kalıpla yarım ay şekli verilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirilir.
  • Üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.Görüntüsü kat kat olan damakta dağılan harika kurabiyeleri denemenizi tavsiye ederim.
  • Not: un ve badem tamamen soğumuş olmalı.Ben kavrulmuş un tadının baskın olmaması için 2 bardak normal un kullandım.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder