10 Mart 2021 Çarşamba

Kekikli Kereviz Graten Tarifi

 

Kekikli Kereviz Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük boy kereviz
  • 1 su bardağı sebze suyu
  • 2 su bardağı krema (400 ml)
  • 2 yemek kaşığı taneli Dijon hardalı
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • 1 çay kaşığı karabiber (Taze çekilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı taze kekik yaprağı
  • 1 su bardağı gravyer peyniri (İnce rendelenmiş)

Kekikli Kereviz Graten Nasıl Yapılır?

  • Büyük bir tencerede sebze suyu ve kremayı kaynatın. Kerevizin uçlarını kesin ve kabuklarını soyun. Her bir kerevizi dikey olarak 4’e bölün.
  • Kaynayan sebze suyuna kerevizleri ekleyin ve ara sıra çevirerek yumuşayana kadar pişirin.
  • Kerevizleri bir kevgir kaşık kullanarak suyunu süzerek tencereden alın ve bir kesme tahtasına aktarın.
  • Soğuduktan sonra her birini 5 mm kalınlığında dilimleyin. Dilimlenmiş kerevizleri fırın kabının dibine yerleştirin ve taze kekik yaprakları serpin.
  • Tencerede kalan sıvıyı kıvam alana kadar ısıtın. Hardal, tuz ve karabiber ekleyin.
  • Karışımı, kerevizin üzerini tamamen kapatacak şekilde dökün. Rendelenmiş gravyer peyniri ile üzerini kaplayın ve taze kekik yaprakları serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında peynir altın rengine dönene kadar 35- 40 dakika pişirin. Fırından alın ve sıcak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder