10 Mart 2021 Çarşamba

Pastırmalı Fırın Karnabahar Tarifi

 

Pastırmalı Fırın Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük boy karnabahar (Çiçeklere ayrılmış)
  • 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı biber
  • 1 su bardağı cheddar peyniri (Rendelenmiş)
  • 4-5 dilim pastırma (Küçük doğranmış)
  • 2 sap taze soğan (İnce doğranmış)

Pastırmalı Fırın Karnabahar Nasıl Yapılır?

  • Karnabahar çiçeklerini bir kaba alarak zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.
  • Bir fırın kabına yağlı kağıt serin ve karnabaharı üzerine yayarak önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında yumuşayana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 
  • Fırından çıkarın ve yağlı kağıdı alın.
  • Pastırmayı çok az yağ ile bir tavada çevirin. Cheddar peynirini ve pastırmayı karnabahara ekleyin ve tekrar fırına koyarak, peynir eriyene kadar 5-10 dakika daha pişirin. Sıcak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder