Pastırmalı Fırın Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet küçük boy karnabahar (Çiçeklere ayrılmış)
- 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı biber
- 1 su bardağı cheddar peyniri (Rendelenmiş)
- 4-5 dilim pastırma (Küçük doğranmış)
- 2 sap taze soğan (İnce doğranmış)
Pastırmalı Fırın Karnabahar Nasıl Yapılır?
- Karnabahar çiçeklerini bir kaba alarak zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.
- Bir fırın kabına yağlı kağıt serin ve karnabaharı üzerine yayarak önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında yumuşayana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Fırından çıkarın ve yağlı kağıdı alın.
- Pastırmayı çok az yağ ile bir tavada çevirin. Cheddar peynirini ve pastırmayı karnabahara ekleyin ve tekrar fırına koyarak, peynir eriyene kadar 5-10 dakika daha pişirin. Sıcak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder