Kereviz Tempura Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kereviz (Yuvarlak dilimlenmiş)
- 5 adet havuç (İkiye ayrılmış)
Kaplama sosu için
- 2 adet yumurta sarısı
- 300 ml çok soğuk su veya soda
- 200 g un (Yaklaşık 1 su bardağı)
Kızartmak için
- Ayçiçek yağı ve susam yağı
Dip sos için
- 1 çay kaşığı bayır turbu püresi
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Acı sos ve toz kırmızı biber
Kereviz Tempura Nasıl Yapılır?
Kereviz tempura tarifimiz ile sevdiklerinize unutamayacakları bir lezzet yaşatın.
- Sebze malzemelerini iyice yıkayıp kurulayın ve dilimleyin.
- Karışım için; yumurta ve suyu tahta kaşık ile iyice çırpın ve bir yandan da unu ekleyin. Un topaklanabilir, pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın.
- Sıvı yağ ve susam yağını derin bir tavada iyice kızdırın. Sebzeleri önce una, sonra kaplama sosuna bulayın. Isıttığınız yağın içine atarak altın rengi oluncaya kadar kızartın (Rengi çok pembeleşmeyecek).
- Sos için gerekli olan tüm malzemeleri iyice karıştırın. Kereviz tempuraları sosu ile birlikte sıcak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder