11 Mart 2021 Perşembe

Kereviz Tempura Tarifi

 

Kereviz Tempura Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kereviz (Yuvarlak dilimlenmiş)
  • 5 adet havuç (İkiye ayrılmış)

Kaplama sosu için

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 300 ml çok soğuk su veya soda
  • 200 g un (Yaklaşık 1 su bardağı)

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı ve susam yağı

Dip sos için

  • 1 çay kaşığı bayır turbu püresi
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Acı sos ve toz kırmızı biber

Kereviz Tempura Nasıl Yapılır?

Kereviz tempura tarifimiz ile sevdiklerinize unutamayacakları bir lezzet yaşatın.

  • Sebze malzemelerini iyice yıkayıp kurulayın ve dilimleyin.
  • Karışım için; yumurta ve suyu tahta kaşık ile iyice çırpın ve bir yandan da unu ekleyin. Un topaklanabilir, pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın.
  • Sıvı yağ ve susam yağını derin bir tavada iyice kızdırın. Sebzeleri önce una, sonra kaplama sosuna bulayın. Isıttığınız yağın içine atarak altın rengi oluncaya kadar kızartın (Rengi çok pembeleşmeyecek).
  • Sos için gerekli olan tüm malzemeleri iyice karıştırın. Kereviz tempuraları sosu ile birlikte sıcak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder