Kerevizli Levrek Tarifi İçin Malzemeler
- 400 g levrek fileto
- 10 adet arpacık soğan (Tercihen mor arpacık soğan)
- 2 adet kereviz
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı un
- 2 dal taze soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2 su bardağı su
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 1 adet limonun suyu
- 3-4 dal dereotu
- Tuz
Lezzet tamamlayıcısı
- 1 demet roka
- 1-2 yemek kaşığı ceviz içi
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 2 diş sarımsak
Kerevizli Levrek Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp, un ve arpacık soğanları ile kıyılmış sarımsakları kavurun.
- Dilimlenmiş havucu, ince kıyılmış taze soğanı ve küp doğranmış kerevizleri ilave edip birkaç dakika daha kavurun.
- Tuz ve üzerini örtecek kadar sıcak suyu ekleyin. Önce yüksek ateşte birkaç taşım kaynatın, sonra tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Kerevizler pişince levrek fileto parçalarını ekleyin. Kalan zeytinyağını, limon suyu ile portakal suyunu da ekleyin.
- Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve üzerine kıyılmış dereotu serpin.
- Lezzet tamamlayıcısı için iri doğranmış rokayı salata kasesine alın. Üzerine ceviz serpin.
- Zeytinyağı, limon suyu ve dövülmüş sarımsağı karıştırıp üzerine gezdirin. Kerevizli levrekle servis yapın.
- Dilerseniz, kerevizli levreği ev yapımı fava ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kerevizli Levreğin Püf Noktaları Nelerdir?
- Levreği alırken temizlenmiş olmasına dikkat edin.
- Levrek filetolarını tarife başlamadan önce tuzlayıp 15 dakika bekletin. Ardından sudan geçirin ve kurumasını bekleyin.
- Yemeğin lezzetini arttırmak için servis esnasında limon sıkabilirsiniz.
- Soğana ek olarak bir diş ezilmiş sarımsak da ilave edebilirsiniz.
1 Porsiyon Kerevizli Levrek Kaç Kaloridir?
- Kerevizli levreğin bir porsiyonu, yaklaşık 110 kaloridir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder