Zeytinyağlı Kereviz Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 6 küçük kereviz
- 1 havuç
- 2 patates
- 2 soğan
- 1 kase bezelye
- 5 dal dereotu
- 5 dal maydanoz
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1.5 su bardağı sıcak su
- 1 limon suyu
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
- karabiber
Zeytinyağlı Kereviz Dolması Nasıl Yapılır?
- Kerevizleri soyup yıkayın.Üst kısımlarından bir parmak kalınlığında kapak şeklinde kesin.Kerevizlerin içlerini sebze oyacağı ile çıkarıp küp şeklinde doğrayın.
- Dolmalık olarak hazırladığınız kerevizleri ve küp doğradığınız kereviz içlerini kararmamaları için limonlu suda bekletin.
- Havuç ve patatesleri soyup zar şeklinde doğrayın.Soğanları soyup kıyın.Bezelyeyi hafif haşlayıp süzün.
- Dereotu ve maydanozu temizleyip kıyın.Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanları pembeleştirin.Kereviz içleri, havuç,patates,bezelye,tuz ve karabiberi ekleyip kavurun.
- Kerevizlerin içlerini hazırladığınız karışımla doldurup tencereye dizin.Limon suyu,şeker ve sıcak suyu ilave edin.
- Sebzeleri kavurduğunuz tavada kalan pişme suyuna ilave edin.Kerevizler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Kerevizleri servis tabağına alın.Üzerlerine kıyılmış dereotu ve maydanoz serpiştirin.Ilık olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder