30 Mart 2021 Salı

Kolay Sütlü Somun Ekmek Nasıl Yapılır (Minik Sütlü Ekmek)

 

Kolay Sütlü Somun Ekmek Nasıl Yapılır (Minik Sütlü Ekmek) İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket toz maya veya yaş maya
  • 4 su bardağı un (Un eklerken dikkatli olalım)

Ekmeğin üzerine sürmek için

  • Un ve su

    Kolay Sütlü Somun Ekmek Nasıl Yapılır (Minik Sütlü Ekmek) Yapılışı

  • Ilık sütün içine mayayı, tuzu ve şekeri ekleyip maya aktif hale gelene kadar bekliyoruz.
  • Daha sonra unu ilave ediyoruz ama yavaş yavaş ve dikkatli olmamız gerekiyor.
  • Kulak memesi kıvamına gelene kadar 5 dakika yoğuruyoruz.
  • Hamuru ılık ortamda 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  • 1 saat sonra şekil vermeye başlayalım.
  • Ekmekleri eşit parçalara bölüyor ve bezeler haline  getiriyoruz.
  • Hamuru ekmek şeklini vermek için uçları sivriltip ortasını tombul bırakıyoruz.
  • Daha sonra tepsiye diziyoruz ve hamur 2 katına çıkana kadar bekliyoruz. Hamur 2 katına çıktı ve üzerine fırça yardımı ile su sürüp un serpiyoruz.
  • Keskin bir bıçak ile kesikler atıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında ekmekler kızarana kadar pişiriyoruz. Fırında kalma süresi değişiyor, kontrollü pişirmekte fayda var.fırının içine başka bir kapta su koyuyoruz böylece ekmekler kurumayacak ve yumuşacık olacak.Ekmeğimiz hazır dileğiniz gibi tüketebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder