Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 parça tavuk göğsü
- 6 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 5 su bardağı sıcak tavuk suyu
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı
- İlk olarak tavuk göğsümüzü bir kaç parçaya keserek tencereye alalım ve üzerine suyu ekleyerek haşlanmaya bırakalım.
- Haşlanan etimizi ayrı bir tabağa alalım ve soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra tavuklarımızı didikleyelim.
- Uygun bir tencereyi ocağa alalım, içerisine sıvı yağımızı ekleyelim.
- Üzerine salçayı ekleyelim, orta ateşte salçanın kokusu çıkana kadar bir kaç dakika kavuralım.
- Daha sonra arpa şehriyeyi ekleyerek bir kaç tur karıştıralım.
- Ardından süzgeçten geçirdiğimiz tavuk suyu ve sıcak suyumuzu da ekleyelim, kısık ateşte ara ara karıştırarak şehriyeler yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirelim.
- Son olarak didiklediğimiz tavuk etlerimizi, tuz, pul biber ve naneyi de ekleyerek 2-3 dakika daha karıştırarak ocağı kapatalım.
- Pişen çorbamız servise hazır. Kaselere paylaştırarak servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder