30 Mart 2021 Salı

Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi

 

Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi  İçin Malzemeler

  • 1 parça tavuk göğsü
  • 6 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 5 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

    Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak tavuk göğsümüzü bir kaç parçaya keserek tencereye alalım ve üzerine suyu ekleyerek haşlanmaya bırakalım.
  • Haşlanan etimizi ayrı bir tabağa alalım ve soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra tavuklarımızı didikleyelim.
  • Uygun bir tencereyi ocağa alalım, içerisine sıvı yağımızı ekleyelim.
  • Üzerine salçayı ekleyelim, orta ateşte salçanın kokusu çıkana kadar bir kaç dakika kavuralım.
  • Daha sonra arpa şehriyeyi ekleyerek bir kaç tur karıştıralım.
  • Ardından süzgeçten geçirdiğimiz tavuk suyu ve sıcak suyumuzu da ekleyelim, kısık ateşte ara ara karıştırarak şehriyeler yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirelim.
  • Son olarak didiklediğimiz tavuk etlerimizi, tuz, pul biber ve naneyi de ekleyerek 2-3 dakika daha karıştırarak ocağı kapatalım.
  • Pişen çorbamız servise hazır. Kaselere paylaştırarak servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder