Kömbe Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket (10 gram kuru maya)
- Aldığı kadar un (kulak memesinden biraz daha cıvık olacak)
İç harcı için;
- 2 dal pırasa
- Evde var olan herhangi bir peynir çeşidi (tulum veya beyaz peynir olabilir)
- Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
Kömbe Tarifi Yapılışı
- Öncelikle hamurumuzu yoğuralım ,bunun için derin bir kapta verilen bütün malzemeleri bir güzel karıştıralım ve hamurumuz kulak memesi kıvamına geldiği zaman işlemi durduralım .
- Ağzını temiz bir bezle örtüp mayalanmasını bekleyelim.
- Bizde bu arada iç harcını hazırlayalım bunun için 2 dal taze pırasayı minik minik doğrayalım.
- 2- 3 yemek kaşığı sıvı yağda birazcık kavuralım .
- Kavurduktan sonra üzerine evinizde bulunan herhangi bir peynir çeşidinden koyabilirsiniz .
- Daha sonra hamurumuzu açmaya başlayalım hamurumuzu 2 eşit ve büyük parçaya bölelim.
- İlk önce bir parçayı açalım kullanacağınız tepsinin boyutuna göre açabilirsiniz.
- Tabanına un serpilmiş tepsimize yayalım.
- Üzerine iç harcı döktükten sonra diğer hamurumuzu da bir önceki hamur gibi aynı büyüklükte açalım ve onu da iç harcımızın üzerine bir güzel serelim.
- Daha sonra hamurumuzu enine ve boyuna kare parçalara bölelim .
- Üzerine 1 adet yumurtayı fırça yardımıyla sürelim .
- Çörekotu ve susam serpelim.
- Daha sonra 200 derece önceden ısınmış fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim.
- Ben bu tarifimi pırasalı olarak denedim ama sizler ıspanaklı kıymalı veya patatesli olarak da deneyebilirsiniz.
Deneyecek olanlar için şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder