1 Mart 2021 Pazartesi

Kömbe Tarifi

 

Kömbe Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket (10 gram kuru maya)
  • Aldığı kadar un (kulak memesinden biraz daha cıvık olacak)

İç harcı için;

  • 2 dal pırasa
  • Evde var olan herhangi bir peynir çeşidi (tulum veya beyaz peynir olabilir)
  • Bir tutam ince kıyılmış maydanoz

    Kömbe Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle hamurumuzu yoğuralım ,bunun için derin bir kapta verilen bütün malzemeleri bir güzel karıştıralım ve hamurumuz kulak memesi kıvamına geldiği zaman işlemi durduralım .
  • Ağzını temiz bir bezle örtüp mayalanmasını bekleyelim.
  • Bizde bu arada iç harcını hazırlayalım bunun için 2 dal taze pırasayı minik minik doğrayalım.
  • 2- 3 yemek kaşığı sıvı yağda birazcık kavuralım .
  • Kavurduktan sonra üzerine evinizde bulunan herhangi bir peynir çeşidinden koyabilirsiniz .
  • Daha sonra hamurumuzu açmaya başlayalım hamurumuzu 2 eşit ve büyük parçaya bölelim.
  • İlk önce bir parçayı açalım kullanacağınız tepsinin boyutuna göre açabilirsiniz.
  • Tabanına un serpilmiş tepsimize yayalım.
  • Üzerine iç harcı döktükten sonra diğer hamurumuzu da bir önceki hamur gibi aynı büyüklükte açalım ve onu da iç harcımızın üzerine bir güzel serelim.
  • Daha sonra hamurumuzu enine ve boyuna kare parçalara bölelim .
  • Üzerine 1 adet yumurtayı fırça yardımıyla sürelim .
  • Çörekotu ve susam serpelim.
  • Daha sonra 200 derece önceden ısınmış fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim.
  • Ben bu tarifimi pırasalı olarak denedim ama sizler ıspanaklı kıymalı veya patatesli olarak da deneyebilirsiniz.
  • Deneyecek olanlar için şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder