Haşhaşlı Rulo Çörek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
İç harcı için;
- 1 su bardağı haşhaş ezmesi
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 6 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı
- Öncelikle uygun bir yoğurma kabına tüm kuru malzemeleri (un, tuz, şeker, maya) koyup karıştırıyoruz.
- Ardından ılık süt, ılık su ve sıvı yağı yavaş yavaş ilave edip yoğurmaya başlıyoruz.
- Hamurumuzu iyice yoğurup üzerine streç film veya buzdolabı poşeti geçirip yaklaşık 45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
- Hamur mayalanırken iç harcını hazırlıyoruz.
- Uygun bir kaseye haşhaş ezmesini koyup sıvı yağ ile karıştırıyoruz.
- Dilerseniz toz şeker miktarını damak zevkinize göre şekillendirebilirsiniz.
- Ardından mayalanan hamuru tezgaha alıp 4 eşit parçaya bölüyoruz.
- Her bir bezeyi merdane yardımıyla kocaman açıyoruz.
- Açtığımız hamura haşhaşlı iç harcını fırça ile sürüp koyuyoruz.
- Diğer 3 bezeyi de bu şekilde hazırlayıp üst üste koyup hamuru rulo haline getiriyoruz.
- Yaklaşık 2 parmak kalınlığında 8-10 adet parçaya bölüyoruz.
- Yağlı fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine her bir parçayı yanyana olacak şekilde diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170° fırında yaklaşık 20-30 dakika kontrollü olarak pişiriyoruz.
- Pişen sıcacık haşhaşlı rulo çöreklerimizi yanında çay ile sıcak olarak servis yapıyoruz, afiyet olsun🤗🙏.
- Öncelikle uygun bir yoğurma kabına tüm kuru malzemeleri (un, tuz, şeker, maya) koyup karıştırıyoruz.
- Ardından ılık süt, ılık su ve sıvı yağı yavaş yavaş ilave edip yoğurmaya başlıyoruz.
- Hamurumuzu iyice yoğurup üzerine streç film veya buzdolabı poşeti geçirip yaklaşık 45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
- Hamur mayalanırken iç harcını hazırlıyoruz.
- Uygun bir kaseye haşhaş ezmesini koyup sıvı yağ ile karıştırıyoruz.
- Dilerseniz toz şeker miktarını damak zevkinize göre şekillendirebilirsiniz.
- Ardından mayalanan hamuru tezgaha alıp 4 eşit parçaya bölüyoruz.
- Her bir bezeyi merdane yardımıyla kocaman açıyoruz.
- Açtığımız hamura haşhaşlı iç harcını fırça ile sürüp koyuyoruz.
- Diğer 3 bezeyi de bu şekilde hazırlayıp üst üste koyup hamuru rulo haline getiriyoruz.
- Yaklaşık 2 parmak kalınlığında 8-10 adet parçaya bölüyoruz.
- Yağlı fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine her bir parçayı yanyana olacak şekilde diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170° fırında yaklaşık 20-30 dakika kontrollü olarak pişiriyoruz.
- Pişen sıcacık haşhaşlı rulo çöreklerimizi yanında çay ile sıcak olarak servis yapıyoruz, afiyet olsun🤗🙏.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder