1 Mart 2021 Pazartesi

Haşhaşlı Rulo Çörek Tarifi

 

Haşhaşlı Rulo Çörek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

İç harcı için;

  • 1 su bardağı haşhaş ezmesi
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 6 yemek kaşığı toz şeker

    Yapılışı

  • Öncelikle uygun bir yoğurma kabına tüm kuru malzemeleri (un, tuz, şeker, maya) koyup karıştırıyoruz.
  • Ardından ılık süt, ılık su ve sıvı yağı yavaş yavaş ilave edip yoğurmaya başlıyoruz.
  • Hamurumuzu iyice yoğurup üzerine streç film veya buzdolabı poşeti geçirip yaklaşık 45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Hamur mayalanırken iç harcını hazırlıyoruz.
  • Uygun bir kaseye haşhaş ezmesini koyup sıvı yağ ile karıştırıyoruz.
  • Dilerseniz toz şeker miktarını damak zevkinize göre şekillendirebilirsiniz.
  • Ardından mayalanan hamuru tezgaha alıp 4 eşit parçaya bölüyoruz.
  • Her bir bezeyi merdane yardımıyla kocaman açıyoruz.
  • Açtığımız hamura haşhaşlı iç harcını fırça ile sürüp koyuyoruz.
  • Diğer 3 bezeyi de bu şekilde hazırlayıp üst üste koyup hamuru rulo haline getiriyoruz.
  • Yaklaşık 2 parmak kalınlığında 8-10 adet parçaya bölüyoruz.
  • Yağlı fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine her bir parçayı yanyana olacak şekilde diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 170° fırında yaklaşık 20-30 dakika kontrollü olarak pişiriyoruz.
  • Pişen sıcacık haşhaşlı rulo çöreklerimizi yanında çay ile sıcak olarak servis yapıyoruz, afiyet olsun🤗🙏.
  • Öncelikle uygun bir yoğurma kabına tüm kuru malzemeleri (un, tuz, şeker, maya) koyup karıştırıyoruz.
  • Ardından ılık süt, ılık su ve sıvı yağı yavaş yavaş ilave edip yoğurmaya başlıyoruz.
  • Hamurumuzu iyice yoğurup üzerine streç film veya buzdolabı poşeti geçirip yaklaşık 45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Hamur mayalanırken iç harcını hazırlıyoruz.
  • Uygun bir kaseye haşhaş ezmesini koyup sıvı yağ ile karıştırıyoruz.
  • Dilerseniz toz şeker miktarını damak zevkinize göre şekillendirebilirsiniz.
  • Ardından mayalanan hamuru tezgaha alıp 4 eşit parçaya bölüyoruz.
  • Her bir bezeyi merdane yardımıyla kocaman açıyoruz.
  • Açtığımız hamura haşhaşlı iç harcını fırça ile sürüp koyuyoruz.
  • Diğer 3 bezeyi de bu şekilde hazırlayıp üst üste koyup hamuru rulo haline getiriyoruz.
  • Yaklaşık 2 parmak kalınlığında 8-10 adet parçaya bölüyoruz.
  • Yağlı fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine her bir parçayı yanyana olacak şekilde diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 170° fırında yaklaşık 20-30 dakika kontrollü olarak pişiriyoruz.
  • Pişen sıcacık haşhaşlı rulo çöreklerimizi yanında çay ile sıcak olarak servis yapıyoruz, afiyet olsun🤗🙏.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder