8 Mart 2021 Pazartesi

Kremalı Demleme Makarna Tarifi

 

Kremalı Demleme Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 7-8 adet çeri domates
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • 200ml krema
  • Taze Biberiye
  • 250g burgu makarna
  • 2,5 su bardağı su

    Kremalı Demleme Makarna Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak tenceremizi ocağa alalım ve içerisine zeytinyağımızı ekleyelim.
  • Sarımsaklarımızı doğrayarak yağımıza ekleyelim ve hafifçe kavuralım.
  • Daha sonra üzerine tereyağını ekleyelim ve eritelim.
  • Biber salçası ile domates salçasını ilave ederek karıştıralım.
  • Üzerine ortadan kestiğimiz çeri domatesleri, karabiberi, pul biberi ve tuzu ekleyerek tekrar karıştıralım.
  • Krema ve taze biberiyeyi de ilave edelim, karıştırmaya devam edelim.
  • Son olarak makarnamızı sosa ilave edelim. Suyumuzu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım ve makarnamızı pişmeye bırakalım.
  • Sosunu güzelce çeken kremalı demleme makarnamız servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder