Kupta Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler
- 18 adet kedidili bisküvi
Kreması için;
- 2, 5 su bardağı süt(500 ml)
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 kahve fincanı un
- 1 paket vanilya
- 1 poşet toz kremşanti
- 200 gram labne peyniri
Kahve sos için;
- 2 su bardağı su veya süt de olabilir
- 2 tatlı kaşığı granül kahve
- 2 tatlı kaşığı şeker
Üstüne;
- Kakao
Kupta Tiramisu Tarifi Yapılışı
- Öncelikle sütü ocağa alıp ılınmaya bırakıyoruz.
- Ayrı bir kapta yumurta sarısı ve şekeri çırpıyoruz.
- Unu ilave edip tekrar çırpıyoruz.
- Ilınan sütten 1 -2 kepçe kadar ekleyerek bu karışımı çırparak kıvamını açıyoruz.
- Süzgeç ile süzerek tenceredeki sütün üzerine ekliyoruz.
- Sürekli çırparak kıvam almasını sağlıyoruz.
- Göz göz olunca ocaktan alıp vanilya ekleyip çırpıyoruz.
- Soğuyana kadar mikser ile ara ara karıştırarak kabuk tutmasını engelliyoruz.
- Soğuyunca 1 poşet toz kremşanti ekleyip çırpıyoruz. Çok güzel kıvamlı bir krema elde etmiş olduk.
- En son labne peynirini (suyu varsa süzdürerek) ilave ediyoruz ve son kez çırpıyoruz. Kremamız hazır.
- Bir kapta su kahve ve şekeri karıştırıp çözündürüyoruz.
- Kedidili bisküvileri ikiye kesiyoruz.
- 3 sn kadar kahveli karışıma batırıp herbir kupun dibine 2 parça bisküvi gelecek şekilde yerleştiriyoruz.
- Üzerlerine birer kepçe dolusu krema koyuyoruz.
- Üstüne bir sıra daha bisküvi sıralıyoruz. Benim kuplarım üst sıraya 4 parça bisküvi aldı.
- En üstü yeniden krema ile kapatıyoruz. Krema torbası ile şekilli de sıkabiliriz ya da kaşık ile düzgün bir şekilde yayabiliriz.
- Buzdolabında soğutup üstüne süzgeç ile kakao serperek servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder