10 Mart 2021 Çarşamba

Kupta Tiramisu Tarifi

 

Kupta Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 18 adet kedidili bisküvi

Kreması için;

  • 2, 5 su bardağı süt(500 ml)
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kahve fincanı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet toz kremşanti
  • 200 gram labne peyniri

Kahve sos için;

  • 2 su bardağı su veya süt de olabilir
  • 2 tatlı kaşığı granül kahve
  • 2 tatlı kaşığı şeker

Üstüne;

  • Kakao

    Kupta Tiramisu Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle sütü ocağa alıp ılınmaya bırakıyoruz.
  • Ayrı bir kapta yumurta sarısı ve şekeri çırpıyoruz.
  • Unu ilave edip tekrar çırpıyoruz.
  • Ilınan sütten 1 -2 kepçe kadar ekleyerek bu karışımı çırparak kıvamını açıyoruz.
  • Süzgeç ile süzerek tenceredeki sütün üzerine ekliyoruz.
  • Sürekli çırparak kıvam almasını sağlıyoruz.
  • Göz göz olunca ocaktan alıp vanilya ekleyip çırpıyoruz.
  • Soğuyana kadar mikser ile ara ara karıştırarak kabuk tutmasını engelliyoruz.
  • Soğuyunca 1 poşet toz kremşanti ekleyip çırpıyoruz. Çok güzel kıvamlı bir krema elde etmiş olduk.
  • En son labne peynirini (suyu varsa süzdürerek) ilave ediyoruz ve son kez çırpıyoruz. Kremamız hazır.
  • Bir kapta su kahve ve şekeri karıştırıp çözündürüyoruz.
  • Kedidili bisküvileri ikiye kesiyoruz.
  • 3 sn kadar kahveli karışıma batırıp herbir kupun dibine 2 parça bisküvi gelecek şekilde yerleştiriyoruz.
  • Üzerlerine birer kepçe dolusu krema koyuyoruz.
  • Üstüne bir sıra daha bisküvi sıralıyoruz. Benim kuplarım üst sıraya 4 parça bisküvi aldı.
  • En üstü yeniden krema ile kapatıyoruz. Krema torbası ile şekilli de sıkabiliriz ya da kaşık ile düzgün bir şekilde yayabiliriz.
  • Buzdolabında soğutup üstüne süzgeç ile kakao serperek servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder