10 Mart 2021 Çarşamba

Kandil Simidi Tarifi

 

Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta(sarısı içine akı üstüne)
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4, 5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı su
  • Kavrulmuş susam

    Kandil Simidi Tarifi Yapılışı

  • Oda sıcaklığındaki tereyağ ile tüm malzemeler yoğurulur.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. (unu kontrollü ekleyelim).
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp simit şekli verilir.
  • Önce yumurta akı+su+pekmez karışımına sonra susama bulanır.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder