14 Mart 2021 Pazar

Kıyır, Kıyır Lezzetiyle Tam Ölçülü Şekerpare Tarifi

 

Kıyır, Kıyır Lezzetiyle Tam Ölçülü Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 yumurta, (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu

    Kıyır, Kıyır Lezzetiyle Tam Ölçülü Şekerpare Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabının içerisine şekerparenin, sıvı malzemelerini.
  • Daha sonra da irmik ve unu koyarak yoğuruyoruz.
  • İstediğimiz şekli vererek tepsiye diziyoruz, üzerine sarısını sürüp çatalla çizik atıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz yaklaşık 25 _30 dakika.
  • Şerbeti için su ve şekeri tencereye koyup, kaynatıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra limon suyunu koyup 7 ile 10 dakika arası, kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  • Ilık olan şekerparelerin üzerine sıcak olan şerbeti döküp dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin 🌹.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder