14 Mart 2021 Pazar

Mısır Unlu, Tuzlu Lokmalık, Kurabiye, Zahterli Ve Çörek Otlu Tarifi

 

Mısır Unlu, Tuzlu Lokmalık, Kurabiye, Zahterli Ve Çörek Otlu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke (hangisi olursa
  • 1 çay kaşığı zahter ( olmazsa koymaya bilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 2 su bardağı +1 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta (sarısı üstüne akı içine)

    Mısır Unlu, Tuzlu Lokmalık, Kurabiye, Zahterli Ve Çörek Otlu Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabının içerisine sıvı yağ, yumurta akı yoğurt sirke şeker tuz konup karıştırılır.
  • Mısır unu un kabartma tozu, çörek otu ve zahter eklenir yoğurulur.
  • Küçük yuvarlaklar yapılarak tepsiye dizilir, üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • Önceden ısıtılmış 180, derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirilir.
  • Tadına ve kıyırlığına garanti veriyorum, hem de bayatlamıyor.
  • Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin 🌹.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder