Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy lahana
İç malzeme için;
- 1 su bardağı pirinç
- 2 adet soğan
- Yarım su bardağından biraz fazla zeytin yağı
- 1 buçuk yemek kaşığı biber salçası
- 250 gram kıyma
- Tuz
- Karabiber
- Nane
- Bir tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı susmak ekşi
Lahana Sarması Tarifi Yapılışı
- Lahanalar tuzlu suda haşlanır.
- Haşlamadan önce dörde de bölünebilir, isteyen haşladıktan sonrada bölebilir.
- Bir taraftan sarmanın içi hazırlanır.
- Soğanlar küçük doğranır, zeytinyağında kavrulur.
- Soğanları üstüne salça ilave edilir, kavrulur.
- Daha sonra yıkanan pirinçler, baharatlar ve su ilave edilir, pirinçler bir miktar piştikten sonra içine kıyma ve maydanoz ilave edilir.
- Haşlanan lahanaların içine harç konulur ve sarılır.
- Tamamının sarma işlemi bittikten sonra üzerine ağırlık konulur, üstünü geçecek kadar sıcak su konulur ve biraz daha zeytinyağı gezdirilir üstüne.
- Pirinçin türüne göre pişme süresi belirlenir. Benimki 50 dakikada pişti.
- Piştikten sonra suyu süzülür ve servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder