8 Mart 2021 Pazartesi

Lahana Sarması Tarifi

 

Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy lahana

İç malzeme için;

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet soğan
  • Yarım su bardağından biraz fazla zeytin yağı
  • 1 buçuk yemek kaşığı biber salçası
  • 250 gram kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı susmak ekşi

    Lahana Sarması Tarifi Yapılışı

  • Lahanalar tuzlu suda haşlanır.
  • Haşlamadan önce dörde de bölünebilir, isteyen haşladıktan sonrada bölebilir.
  • Bir taraftan sarmanın içi hazırlanır.
  • Soğanlar küçük doğranır, zeytinyağında kavrulur.
  • Soğanları üstüne salça ilave edilir, kavrulur.
  • Daha sonra yıkanan pirinçler, baharatlar ve su ilave edilir, pirinçler bir miktar piştikten sonra içine kıyma ve maydanoz ilave edilir.
  • Haşlanan lahanaların içine harç konulur ve sarılır.
  • Tamamının sarma işlemi bittikten sonra üzerine ağırlık konulur, üstünü geçecek kadar sıcak su konulur ve biraz daha zeytinyağı gezdirilir üstüne.
  • Pirinçin türüne göre pişme süresi belirlenir. Benimki 50 dakikada pişti.
  • Piştikten sonra suyu süzülür ve servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder