Lazanya Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket lazanya yaprak hamuru
- 300 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet büyük kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 400 ml domates püresi
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz (Damak tadınıza göre ekleyin)
- 2 su bardağı sıcak su
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 3-4 dal ince kıyılmış maydanoz
Beşamel Sos İçin
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 200 ml krema
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz (Damak tadınıza göre ekleyin)
Ara Kat Ve Üzeri İçin
- Rendelenmiş mozeralla peyniri
Lazanya Tarifi Yapılışı
- Tavamıza iki yemek kaşığı sıvı yağ alıp üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavuralım.
- Kıymayı koyup kavuralım, minik doğranmış havuçları ve kapya biberi ekleyip kavurmaya devam edelim salçayı ekleyip kavuralım.
- Tereyağını, minik doğranmış kapya biberleri tuz ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Domates sosu ve 2 su bardağı sıcak suyu koyalım kapağını kapatıp orta ateşte 15 dakika pişirelim bu süre sonunda ocağı kapatıp maydanozu ekleyin ve karıştırın.
- Beşamel sos için;.
- Tencereye 2 kaşık tereyağ alıp eritin üzerine un ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun, süt ve krema ekleyin ve sürekli karıştırarak koyu kıvam alana kadar pişirin, tuz ve baharatlar ekleyip karıştırın.
- Fırın kabının tabanına önce beşamel sos sürülür, lazanya hamurlarını tek kat diziyoruz, üzerine kıymalı harçtan ve 2-3 yemek kaşığı kadar beşamel sostan gezdirelim ve biraz peynir serpiştirelim.
- Bu işlemi kıymalı harcımız bitene kadar uygulayın en son üzerine peynir koyun ve tepsiyi fırın kağıtıyla üzerini örterek 180 derece fırında pişiriyoruz.
- Pişen lazanyanın üzerini açın ve 5-6 dakikada üzeri kızarması için fırında tutun.
Not: Lazanyayı mutlaka 1 saat beklettikten sonra servis yapmanızı öneririm❗️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder