25 Mart 2021 Perşembe

Mousseli Yaş Pasta Tarifi

 

Mousseli Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanyası İçin;

  • 4 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 fiske tuz
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un

Kreması İçin;

  • 600 ml sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 140 gram bitter çikolata
  • 70 gram sütlü çikolata

    Mousseli Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  • 4 yumurtanın sarısıyla beyazını ayırıyoruz. Ayırdığımız beyaza 1 fiske tuz katıp mikser ile köpürünceye kadar çırpıyoruz.
  • Daha sonra yumurtanın sarısına toz şekeri ilave edip 6-7 dakika çırpıyoruz. Ilık suyu ilave edip, biraz daha çırpıyoruz.
  • Daha sonra kabartma tozu, vanilya, kakao ve unu eleyerek ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. İyice karıştırdıktan sonra yumurta beyazını ilave edip köpükleri söndürmeden spatula ile karıştırıyoruz.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz kelepçe kalıba keki döküyoruz ve 180 derece önceden ısıtılmış fırına veriyoruz.
  • Daha sonra 600 ml sıvı kremaya pudra şekerini ekleyip köpürünceye kadar çırpıyoruz. Köpüren kremanın üzerine benmari usulü eritmiş olduğumuz çikolatayı ilave edip güzelce çırpıyoruz.
  • Daha sonra soğuması için dolaba koyuyoruz. Pandispanya pişince fırından alıyoruz ve soğuması için bir süre bekletiyoruz.
  • Soğuyan keki 2 kat olacak şekilde kesiyoruz. Aralarına kremamızı sürüyoruz. Üzerini de kapladıktan sonra dolapta 2 saat dinlendiriyoruz.
  • Dinlenen pastanın üzerini kalan kremayla dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder