Mousseli Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanyası İçin;
- 4 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 fiske tuz
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
Kreması İçin;
- 600 ml sıvı krema
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 140 gram bitter çikolata
- 70 gram sütlü çikolata
Mousseli Yaş Pasta Tarifi Yapılışı
- 4 yumurtanın sarısıyla beyazını ayırıyoruz. Ayırdığımız beyaza 1 fiske tuz katıp mikser ile köpürünceye kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra yumurtanın sarısına toz şekeri ilave edip 6-7 dakika çırpıyoruz. Ilık suyu ilave edip, biraz daha çırpıyoruz.
- Daha sonra kabartma tozu, vanilya, kakao ve unu eleyerek ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. İyice karıştırdıktan sonra yumurta beyazını ilave edip köpükleri söndürmeden spatula ile karıştırıyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz kelepçe kalıba keki döküyoruz ve 180 derece önceden ısıtılmış fırına veriyoruz.
- Daha sonra 600 ml sıvı kremaya pudra şekerini ekleyip köpürünceye kadar çırpıyoruz. Köpüren kremanın üzerine benmari usulü eritmiş olduğumuz çikolatayı ilave edip güzelce çırpıyoruz.
- Daha sonra soğuması için dolaba koyuyoruz. Pandispanya pişince fırından alıyoruz ve soğuması için bir süre bekletiyoruz.
- Soğuyan keki 2 kat olacak şekilde kesiyoruz. Aralarına kremamızı sürüyoruz. Üzerini de kapladıktan sonra dolapta 2 saat dinlendiriyoruz.
- Dinlenen pastanın üzerini kalan kremayla dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder