7 Mart 2021 Pazar

Leopar Poğaça Tarifi

 

Leopar Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 5 buçuk altı su bardağı un

Üzeri sosu için;

  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı pirinç unu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

İçi için;

  • Haşlanmış patates

    Leopar Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Hamur için gerekli olan ılık su,ılık süt ve mayayı derin bir kap içerisinde maya eriyene kadar karıştıralım.
  • Üzerine sıvı yağ, toz şeker ,tuz ilave edip tekrar karıştırıp elde edilen karışıma kontrollü bir şekilde unu azar azar ilave edip güzelce yoğuralım.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim .
  • Yoğurduğumuz hamuru üstü örtülü 45- dakika dinlendirelim.
  • Mayalanan hamuru bir iki defa yoğurup mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım.
  • Daha sonra bezeleri elimizde çok hafif açıp ortasına patates koyup yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim .
  • Bütün bezelere aynı işlemi uygulayalım daha sonra üzeri sosu için gerekli olan bütün malzemeleri derin bir kaseye alıp karıştıralım tepsideki poğaçaları elimizle hafif bastıralım.
  • Daha sonra hazırladığımız sostan birer tatlı kaşığı her poğaça a döküp üstüne yayalım.
  • Hazırladığımız poğaçaları önceden ısıtılmış 220derece alt üst ayarda üstü kızarana kadar pişirelim .
  • Fırından aldıktan sonra ılındıktan sonra servise hazır.
  • Afiyet olsun

    Not:iç harcı size bağlı peyniri patatesli yada boş yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder