Leopar Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 5 buçuk altı su bardağı un
Üzeri sosu için;
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı pirinç unu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
İçi için;
- Haşlanmış patates
Leopar Poğaça Tarifi Yapılışı
- Hamur için gerekli olan ılık su,ılık süt ve mayayı derin bir kap içerisinde maya eriyene kadar karıştıralım.
- Üzerine sıvı yağ, toz şeker ,tuz ilave edip tekrar karıştırıp elde edilen karışıma kontrollü bir şekilde unu azar azar ilave edip güzelce yoğuralım.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim .
- Yoğurduğumuz hamuru üstü örtülü 45- dakika dinlendirelim.
- Mayalanan hamuru bir iki defa yoğurup mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım.
- Daha sonra bezeleri elimizde çok hafif açıp ortasına patates koyup yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim .
- Bütün bezelere aynı işlemi uygulayalım daha sonra üzeri sosu için gerekli olan bütün malzemeleri derin bir kaseye alıp karıştıralım tepsideki poğaçaları elimizle hafif bastıralım.
- Daha sonra hazırladığımız sostan birer tatlı kaşığı her poğaça a döküp üstüne yayalım.
- Hazırladığımız poğaçaları önceden ısıtılmış 220derece alt üst ayarda üstü kızarana kadar pişirelim .
- Fırından aldıktan sonra ılındıktan sonra servise hazır.
Afiyet olsun
Not:iç harcı size bağlı peyniri patatesli yada boş yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder