1 Mart 2021 Pazartesi

Levain Kurabiyesi Tarifi

 

Levain Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Yarım paket hamur kabartma tozu
  • Yarım paket şekerli vanilin
  • Bir fiske tuz
  • 1,5 paket sütlü çikolata (120 gram civarı)

    Levain Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle oda sıcaklığında erimiş tereyağını bir karıştırma kabına alıyoruz.
  • Üzerine yumurtayı kırıp toz şekeri ile krema gibi olana dek karıştırıyoruz.
  • Tüm kuru malzemeleri (un, tuz, karbonat, tarçın, nişasta, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilin) ayrı bir kasede karıştırıyoruz.
  • Tereyağlı karışıma unlu karışımı ekleyip spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
  • Ardından iri ceviz parçaları ve iri doğranmış çikolata parçalarını da ekleyip karıştırıyoruz.
  • Dilerseniz doğrama tahtasında kesebilirsiniz dilerseniz el ile kırıp hazırlayabilirsiniz.
  • Hazırladığımız hamurun üzerine streç film geçirip buzdolabına kaldırıyoruz.
  • Buzdolabında yaklaşık 15 dakika bekletiyoruz.
  • Daha sonra yağlı fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine bir kaşık yardımıyla hamur parçalarından koyuyoruz.
  • Ben bu hamurdan yaklaşık 16 adet kurabiye elde ettim.
  • Önceden ısıtılmış 160°fırında yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz.
  • Pişen kurabiyelerimizi ilk sıcaklığı çıktıktan sonra yanında sütlü kahve ile servis yapabilirsiniz, afiyet olsun☕.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder