Zencefilli Tarçınlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 2 tatlı kaşığı zencefil
- 2.5 su bardağı un
- 2 çay kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı esmer şeker
- 1 çay bardağına yakın pekmez (3/4)
- 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Zencefilli Tarçınlı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Esmer şekeri ve tereyağını derin bir kaba alıp mikser ile krema haline gelinceye kadar çırpın.
- Yumurtayı ilave edin.
- Sırayla pekmezi, zencefili, vanilyayı, tarçını ekleyip çırpın.
- Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışan bir hamur olmasını sağlayın.
- Tepsiye yağlı kağıt serin.
- Hamurdan birer kaşık alıp biraz yuvarlayıp, aralıklı olarak tepsiye dizin.
- Üzerine toz şeker serpin.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 17 dakika pişirin soğuduktan sonra servis yapın.
Servise hazır. Afiyet olsun❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder