1 Mart 2021 Pazartesi

Zencefilli Tarçınlı Kurabiye Tarifi

 

Zencefilli Tarçınlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2 tatlı kaşığı zencefil
  • 2.5 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı esmer şeker
  • 1 çay bardağına yakın pekmez (3/4)
  • 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

    Zencefilli Tarçınlı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Esmer şekeri ve tereyağını derin bir kaba alıp mikser ile krema haline gelinceye kadar çırpın.
  • Yumurtayı ilave edin.
  • Sırayla pekmezi, zencefili, vanilyayı, tarçını ekleyip çırpın.
  • Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışan bir hamur olmasını sağlayın.
  • Tepsiye yağlı kağıt serin.
  • Hamurdan birer kaşık alıp biraz yuvarlayıp, aralıklı olarak tepsiye dizin.
  • Üzerine toz şeker serpin.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 17 dakika pişirin soğuduktan sonra servis yapın.
  • Servise hazır. Afiyet olsun❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder