10 Mart 2021 Çarşamba

Lezzetine Hayran Kalacaksınız Elazığ Harput Köftesi Tarifi

 

Lezzetine Hayran Kalacaksınız Elazığ Harput Köftesi Tarifi  İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy soğan
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 500 gram dana kıyma
  • 300 gram tavuk kıyma
  • 3 su bardağı ince bulgur
  • 1 çorba kaşığı tepeleme biber salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı dağ kekiği
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çorba kaşığı kuru reyhan
  • 1 çay kaşığı tuz (El yapımı biber salçası kullandık. ona göre tuz ayarı yapın)
  • 1 su bardağı su (Yoğurmak için)

    Lezzetine Hayran Kalacaksınız Elazığ Harput Köftesi Tarifi Yapılışı

  • Maydanoz ve soğanı robottan çekin. İnce kıyılmış olsun.
  • Maydanoz, soğan, ince bulgur, koymalar, biber salçası, tuz, dağ kekiği ve pul biberi ekleyip yaklaşık 30 dk elleriniz ile iyice yoğurun. Video da püf noktalarını anlattım. Ne kadar yoğrulması gerektiğini ve iyi yoğrulup yoğrulmadığını test etme aşamasını anlattım.
  • Misket büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın.
  • Yuvarlarken eliniz hep ıslak olsun. Tüm malzemeyi bu şekilde yapın.
  • Tencerede zeytinyağı ve tereyağını alın. Salçayı 1 dk kadar kavurun.
  • Üzerine kaynar suyu ekleyin.
  • Kaynayan suyun içine köfteleri ekleyin ve pişirin. Yeteri kadar pişen köfteleri servis tabağına alın. Tüm köfteleri bu şekilde pişirin.
  • Salçalı suyun içine en son kuru reyhanı ekleyin ve ocağı kapatın. Reyhanlı salçalı suyu köftelerin üzerine ekleyin. Sulu harput köftesi servise hazır.
  • Dilerseniz tereyağı eriterek sade tereyağlı harput köftesi de yiyebilirsiniz:) Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder