Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için:
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 300 gram yulaflı bisküvi
- 7 yemek kaşığı tereyağı (110 gram eritilmiş)
İç harcı için:
- 4 adet yumurta
- 25 gram un
- 200 gram krema
- 1 su bardağı toz şeker
- 700 gram labne peyniri
- 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
- 3.5 yemek kaşığı limon suyu
Limon sosu için:
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 su bardağı limon suyu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Limonlu Cheesecake Nasıl Yapılır?
- İlk olarak 24 cm'lik kelepçeli kek kalıbını yağlayın ve altına yağlı kağıt serin.
- Fırını 160 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisine su konulacağı için, kalıbın dışını alüminyum folyo ile sarın.
- Yulaf bisküvileri rondoda toz haline gelene kadar çekin.
- Bisküvileri bir kabın içine alın. Üzerine eritilmiş tereyağı ve toz şekeri ekleyerek karıştırın.
- Bisküvili karışımı kalıbın içerisine alın ve kenarlara da gelecek şekilde kaşıkla düzeltin.
- Karışımı bu şekilde fırına atın ve 10 dakika pişirin. Ardından bisküvili tabanı fırından çıkartın ve fırın ısısını 150 dereceye düşürün.
- Bir kasede un, şeker ve labne peyniri çırpma teli ile çırpın. Mikser kullanacaksanız, düşük ayarda çalıştırın.
- Farklı bir kasede limon kabuğu, limon suyu ve kremayı karıştırın.
- Bu karışımı, labneli karışıma ekleyin ve spatula yardımıyla birbirine yedirin.
- Yumurtaları tek tek karışıma ilave edin.
- Yumurtaları ekledikten sonra tekrardan karıştırın. Hazırladığınız karışımı kelepçeli kalıba dökün.
- Kelepçeli kalıbın içine oturabileceği bir kap ayarlayın. Bu kalıbın içine 3 parmak kalınlığında su dökün ve fırına verin.
- Kalıbın içine su kaçmamasına dikkat edin. Tatlıyı 70 dakika fırında pişirin.
- 70 dakika sonunda fırını kapatın fakat kapağını açmayın. Kapağı kapalı bir şekilde tatlınızı 15 dakika dinlendirin.
- 15 dakika sonunda fırının kapağını yarım açın ve bu şekilde 20 dakika daha bekleyin.
- Cheesecake'i oda sıcaklığında soğutun. Ardından buzdolabında dinlendirin.
- Limon sosu için; Nişasta, limon suyu, toz şeker ve limon kabuğu rendesini sos tenceresine alın ve koyulaşana kadar karıştırın.
- Koyulaşan tatlıyı ocaktan alın ve içine tereyağı ekleyin. Tereyağını karıştırarak sosa yedirin.
- Hazırladığınız sosu soğutun. Limon sosu, soğuyan cheesecake'in üzerinde ilave edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder