22 Mart 2021 Pazartesi

Limonlu Ferah Tatlı Tarifi

 

Limonlu Ferah Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağından 2 parmak fazla toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket soğuk krema

Muhallebinin arası için:

  • 2 paket eti burçak bisküvi

Limonlu sos için:

  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı taze sıkılmış limon suyu
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çimdik zerdeçal
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ

    Limonlu Ferah Tatlı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle muhallebiyi hazırlayalım.
  • Krema hariç bütün malzemeler bir tencereye alınır, orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir.
  • Muhallebi göz göz olunca ocaktan alınır ve ılınmaya bırakılır.
  • Muhallebi ılınınca krema eklenir ve mikser ile güzelce çırpılır.
  • Bisküviler rondodan geçirilir.
  • Kaselerin en altına 3 çorba kaşığı çekilmiş bisküviden konur, üzerine muhallebi konur.
  • Tekrar bisküvi ve sonrasında muhallebi konur.
  • Muhallebiler dolaba kaldırılır ve bir saat kadar soğuması için beklenir.
  • Limonlu sos için tereyağ hariç bütün malzemeler bir tavaya alınır, sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynayan sos ocaktan alınır, tereyağ eklenir ve karıştırılarak tereyağ eritilir. (limonlu sos yaparken köy yumurtası kullanmayın. )
  • Limonlu sos sıcak iken soğumuş muhallebilerin en üzerine paylaştırılır. Yani sos sıcak, muhallebi soğuk olacak.
  • Arzuya göre süslenerek servis edilir. Afiyet olsun😋❤️💖.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder