Limonlu Ferah Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 2 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı nişasta
- Yarım su bardağından 2 parmak fazla toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket soğuk krema
Muhallebinin arası için:
- 2 paket eti burçak bisküvi
Limonlu sos için:
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı taze sıkılmış limon suyu
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 çimdik zerdeçal
- Yarım limon kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
Limonlu Ferah Tatlı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle muhallebiyi hazırlayalım.
- Krema hariç bütün malzemeler bir tencereye alınır, orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir.
- Muhallebi göz göz olunca ocaktan alınır ve ılınmaya bırakılır.
- Muhallebi ılınınca krema eklenir ve mikser ile güzelce çırpılır.
- Bisküviler rondodan geçirilir.
- Kaselerin en altına 3 çorba kaşığı çekilmiş bisküviden konur, üzerine muhallebi konur.
- Tekrar bisküvi ve sonrasında muhallebi konur.
- Muhallebiler dolaba kaldırılır ve bir saat kadar soğuması için beklenir.
- Limonlu sos için tereyağ hariç bütün malzemeler bir tavaya alınır, sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynayan sos ocaktan alınır, tereyağ eklenir ve karıştırılarak tereyağ eritilir. (limonlu sos yaparken köy yumurtası kullanmayın. )
- Limonlu sos sıcak iken soğumuş muhallebilerin en üzerine paylaştırılır. Yani sos sıcak, muhallebi soğuk olacak.
- Arzuya göre süslenerek servis edilir. Afiyet olsun😋❤️💖.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder