Donut Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo un
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağından bir parmak eksik ılık su
- 1 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
- 2 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
- 1 fiske tuz
- Yarım paket yaş maya
Kızartmak için:
- Sıvıyağ
Üzeri için;
- 2 tablet çikolata (benmari usulü eritilecek)
Donut Tarifi Yapılışı
- Sütü, suyu, şekeri, tereyağını ve mayayı yoğurma kabına alın.
- Maya ve tereyağını iyice eriyene kadar karıştırın.
- 2 yumurtayı ekleyip onu elinizle sıvıları karıştırın.
- Sonra unu ve tuzu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
- Üzerini streçle örtüp 1 saat ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru 2 cm kalınlığında açın.
- Yuvarlak kalıpla kesin, orta kısmını daha küçük bir yuvarlak kalıpla tekrar kesin.Su şişesi kapağı olabilir.
- Yağlı kağıt üzerinde mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamurları ısınmış sıvı yağda pembeleşene kadar iki taraflı olarak kızartın.
- Yağ çok kızgın olmasın ki içleri iyice pişmeli o yüzden ocağın altını orta ısıya getirin.
- Kızaran hamurları kağıt havlu serilmiş servis tabağına çıkarın.
- Soğuduktan sonra benmari usulü erittiğiniz çikolataya batırın, üzerini isteğe göre süsleyin.
Not; sadece toz şeker ve tarçın karışımıda serpip lezzetli donut yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder