22 Mart 2021 Pazartesi

Donut Tarifi

Donut Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo un
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağından bir parmak eksik ılık su
  • 1 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
  • 2 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
  • 1 fiske tuz
  • Yarım paket yaş maya

Kızartmak için:

  • Sıvıyağ

Üzeri için;

  • 2 tablet çikolata (benmari usulü eritilecek)

    Donut Tarifi Yapılışı

  • Sütü, suyu, şekeri, tereyağını ve mayayı yoğurma kabına alın.
  • Maya ve tereyağını iyice eriyene kadar karıştırın.
  • 2 yumurtayı ekleyip onu elinizle sıvıları karıştırın.
  • Sonra unu ve tuzu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
  • Üzerini streçle örtüp 1 saat ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru 2 cm kalınlığında açın.
  • Yuvarlak kalıpla kesin, orta kısmını daha küçük bir yuvarlak kalıpla tekrar kesin.Su şişesi kapağı olabilir.
  • Yağlı kağıt üzerinde mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamurları ısınmış sıvı yağda pembeleşene kadar iki taraflı olarak kızartın.
  • Yağ çok kızgın olmasın ki içleri iyice pişmeli o yüzden ocağın altını orta ısıya getirin.
  • Kızaran hamurları kağıt havlu serilmiş servis tabağına çıkarın.
  • Soğuduktan sonra benmari usulü erittiğiniz çikolataya batırın, üzerini isteğe göre süsleyin.
  • Not; sadece toz şeker ve tarçın karışımıda serpip lezzetli donut yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder