13 Mart 2021 Cumartesi

Limonlu Kek Tarifi

 

Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1, 5 su bardağı toz şeker
  • 1 bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 limon suyu (Ben kokulu beyaz limon kullandım)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2, 5 su bardağı un (Kalıbınızın büyüklüğüne göre yumurta ve şeker miktarını arttırabilir veya eksiltebilirsiniz)

    Limonlu Kek Tarifi Yapılışı

  • Şeker ve yumurtayı mikserin yüksek ayarında krema kıvamına gelene kadar yaklaşık 8 dakika çırpıyoruz. 🍋
  • Daha sonra süt, sıvı yağ ve rendelenmiş limonu ve suyunu ekleyip çırpıyoruz. Bu aşamadan sonra mikser kullanmayıp spatula ile devam ediyoruz. Hamurun daha güzel kabarması için❗❗
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip karışıma ekleyip alttan üste doğru iyice hafifçe karıştırıyoruz. Kıvamı cıvık olacak, çok cıvık deyip sakın un eklemeyin 2, 5 su bardağı un yeterli. ❗❗.
  • En önemli püf noktası genelde çoğu kişi kalıptan keki çıkartamayıp saatlerce kekin soğumasını bekliyor.
  • Size bunun pratiğini söylüyorum ben ilk sıcağı çıktıktan sonra kek kalıbını beklemeden çıkartıyorum 🍋eğer kalıbı biraz tereyağı veya margarin ile yağlayıp, birazda un serpiştirirsek kek kalıba asla yapışmaz. 🍋
  • Yağladığımız kalıba karışımı döküyoruz ve fırına vermeden önce tezgaha hafifçe kalıbı vurunki havası çıksın içi çiğ kalmasın ve güzel kabarsın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirelim 🍋ben daha sonra üzerine benmari usulü eritilmiş̧ beyaz çikolata ile süsledim, dilerseniz pudra şekeride serpebilirsiniz. 🍋🍋 afİyet olsun🍋🍋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder