Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1, 5 su bardağı toz şeker
- 1 bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 limon suyu (Ben kokulu beyaz limon kullandım)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2, 5 su bardağı un (Kalıbınızın büyüklüğüne göre yumurta ve şeker miktarını arttırabilir veya eksiltebilirsiniz)
Limonlu Kek Tarifi Yapılışı
- Şeker ve yumurtayı mikserin yüksek ayarında krema kıvamına gelene kadar yaklaşık 8 dakika çırpıyoruz. 🍋
- Daha sonra süt, sıvı yağ ve rendelenmiş limonu ve suyunu ekleyip çırpıyoruz. Bu aşamadan sonra mikser kullanmayıp spatula ile devam ediyoruz. Hamurun daha güzel kabarması için❗❗
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip karışıma ekleyip alttan üste doğru iyice hafifçe karıştırıyoruz. Kıvamı cıvık olacak, çok cıvık deyip sakın un eklemeyin 2, 5 su bardağı un yeterli. ❗❗.
- En önemli püf noktası genelde çoğu kişi kalıptan keki çıkartamayıp saatlerce kekin soğumasını bekliyor.
- Size bunun pratiğini söylüyorum ben ilk sıcağı çıktıktan sonra kek kalıbını beklemeden çıkartıyorum 🍋eğer kalıbı biraz tereyağı veya margarin ile yağlayıp, birazda un serpiştirirsek kek kalıba asla yapışmaz. 🍋
- Yağladığımız kalıba karışımı döküyoruz ve fırına vermeden önce tezgaha hafifçe kalıbı vurunki havası çıksın içi çiğ kalmasın ve güzel kabarsın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirelim 🍋ben daha sonra üzerine benmari usulü eritilmiş̧ beyaz çikolata ile süsledim, dilerseniz pudra şekeride serpebilirsiniz. 🍋🍋 afİyet olsun🍋🍋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder