Mahlep Tahin Ve Pekmezli Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 tatlı kaşığı mahlep
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 6 çay bardağı ‘ün
Bulamak için:
- Çeyrek çay bardağı pekmez
- Çeyrek çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı tahin
Üzerine:
- Susam
- Çörekotu
Mahlep Tahin Ve Pekmezli Kandil Simidi Tarifi Yapılışı
- Un hariç bütün malzemeler katılıp karıştırılır.
- Un eklenerek yumuşak bir hamur yoğrulur.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak rulo yapılır ve birleştirilir.
- Pekmez tahin ve sulu karışıma batırılarak kağıt serili tepsiye dizilir.
- Daha sonra bazılarının üzerine susam bazılarına çörekotu serpilir.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25-30 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder