19 Mart 2021 Cuma

Mahlep Tahin Ve Pekmezli Kandil Simidi Tarifi

 

Mahlep Tahin Ve Pekmezli Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı mahlep
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 6 çay bardağı ‘ün

Bulamak için:

  • Çeyrek çay bardağı pekmez
  • Çeyrek çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tahin

Üzerine:

  • Susam
  • Çörekotu

    Mahlep Tahin Ve Pekmezli Kandil Simidi Tarifi Yapılışı

  • Un hariç bütün malzemeler katılıp karıştırılır.
  • Un eklenerek yumuşak bir hamur yoğrulur.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak rulo yapılır ve birleştirilir.
  • Pekmez tahin ve sulu karışıma batırılarak kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Daha sonra bazılarının üzerine susam bazılarına çörekotu serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25-30 dakika pişirilir.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder