İzmir Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram az yağlı kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yumurta
- Çeyrek demet maydanoz
- 1 su bardağı bayat ekmek içi
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 adet patates
- 5-6 adet çeri domates
- 3-4 adet biber
Sosu için;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
İzmir Köfte Tarifi Yapılışı
- Derin bi kaseye öncelikle kıymamızı alalım.
- Küp küp doğranmış soğan, ince doğranmış maydanozu ve yumurtayı ilave edip karıştıralım.
- Ekmek içini ve baharatları ilave edip güzelce yoğuralım.
- Strecle kapatıp buz dolabında 30 dakika dinlendirelim.
- Patatesleri elma dilim doğrayıp sıvı yağda hafif kızartalım.
- Dinlenen kıymayı parmak şeklini verip tepsiye dizelim.
- 2 dilim patates 1 köfte şeklinde dizip tepsiye hazırlayalım.
- Üzerine ikiye böldüğümüz domatesleri ve biberleri dizelim.
- Sosu için kaseye salça, sıvı yağ ve suyu alıp karıştıralım.
- En son tuzu ilave edip tepsimizin her tarafına gelecek şekilde yayalım.
- 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Yanına pilav ve salatayla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder