Mahlepli Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı (akı üzerine)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3. 3.5 su bardağı kadar un (kontrollu ekleyin)
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı silme mahlep
Üzeri için;
- Bolca susam
Mahlepli Kandil Simidi Tarifi Yapılışı
- İlk olarak susamları çiğ ise biraz tavada kavuralım rengi dönene kadar.
- Kavrulmuş susamda alıp kullanabilirsiniz.
- Daha sonra oda sıcaklığındaki margarinimizi alıyoruz.
- Zerine bütün malzemeleride ekleyip güzel yumuşak bi hamur elde ediyoruz.
- Sonra unumuzun üzerine yarım paket kabartma tozunu da koyup yoğuruyoruz.
- Yumurta büyüklüğüne göre veya kullandığınız gereçlere göre un miktarı azaltılıp çoğaltılabilir kontrollü ekleyiniz.
- Hamurumuzdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp 2 yagili kağıt arasında merdaneyle fazla ince olmayacak şekilde açıyoruz.
- Su bardağı ile kesip iç kısmını şu şişesi kapağıyla kesiyoruz.
- Sonrasında yumurta akına ve susama bulayıp fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dk kızarana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder