27 Mart 2021 Cumartesi

Mahlepli Kandil Simidi Tarifi

 

Mahlepli Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı (akı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3. 3.5 su bardağı kadar un (kontrollu ekleyin)
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı silme mahlep

Üzeri için;

  • Bolca susam

    Mahlepli Kandil Simidi Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak susamları çiğ ise biraz tavada kavuralım rengi dönene kadar.
  • Kavrulmuş susamda alıp kullanabilirsiniz.
  • Daha sonra oda sıcaklığındaki margarinimizi alıyoruz.
  • Zerine bütün malzemeleride ekleyip güzel yumuşak bi hamur elde ediyoruz.
  • Sonra unumuzun üzerine yarım paket kabartma tozunu da koyup yoğuruyoruz.
  • Yumurta büyüklüğüne göre veya kullandığınız gereçlere göre un miktarı azaltılıp çoğaltılabilir kontrollü ekleyiniz.
  • Hamurumuzdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp 2 yagili kağıt arasında merdaneyle fazla ince olmayacak şekilde açıyoruz.
  • Su bardağı ile kesip iç kısmını şu şişesi kapağıyla kesiyoruz.
  • Sonrasında yumurta akına ve susama bulayıp fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dk kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder