Lokum Gibi Unlu İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 su toz şeker
- 1 avuç yeşil fıstık (ceviz yada badem de olabilir
Şerbeti için;
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı su
Kullanmış olduğum bardak ölçüsü 200ml
Lokum Gibi Unlu İrmik Helvası Tarifi Yapılışı
- Helvanın şerbeti için su şeker ve sütü bir kapta karıştırıp şeker eriyince kadar karıştıralım şerbeti kenara bırakın.
- Helvanın kavurma işlemine başlayalım bunun için; tencereyi orta ateşte yanan ocağın büyük gözüne alalım .
- Yağı döküp unu ve irmiği ekleyelim .Ardından kavurmaya başlayalım .
- Sürekli karıştırarak un ve irmik pembeleşinceye kadar kavuralım, rengi dönüp pembeleşme başlayınca ocağı kısalım ve kavurmaya devam edelim .
- Şerbeti dökmeye 5 dakika kala fıstıkları ekleyelim ve birlikte kavuralım.
- Toplamda yaklaşık 20-25 dakika kavurduktan sonra şerbeti yavaşça ekleyip karıştırmaya devam edelim .
- Şerbeti eklerken dikkatli olun çünkü çok oluşuyor ve ocağı orta ateşe alıp karıştırarak bir iki dakika şerbetin tamamen çekmesini sağlayalım.
- Helva şerbetini tamamen çektikten sonra ocağı kapatalım ve kapağı kapalı bir şekilde 5 dakika dinlendirelim.
- Daha sonra istediğimiz şekilde servis edelim afiyet olsun hoşça kalın allah’a emanet olun.
Not. Çok şekerli seviyorsanız şekeri 1 buçuk su bardağı kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder