Meyveli Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya :
- 6 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı un
- 1 vanilin
- 1 kabartma tozu
Islatmak için :
- 1 adet limon
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 fincan su
İç harcı ve üzerini süslemek için :
- 4 adet muz
- 3 adet kivi
- 1 paket çilek
- 2 paket pasta kreması
- 1 avuç fındık
- 1 paket topitanem
Meyveli Yaş Pasta Tarifi Yapılışı
- Yumurtayla ve sıcak suyu yüksek devirde çırpın.
- Köpürmeye başlayınca şekeri yavaş yavaş ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Yumurta tamamen köpürünce ve kremamsı kıvam oluncaya kadar çırpın. Yaklaşık 8 – 10 dk civarı çırpıyoruz .
- Ayrı bir kasede un, nişasta ve kabartma tozunu karıştırıyoruz ve karışıma azar azar eleyerek ekliyoruz ve spatula ile yavaş yavaş karıştırıyoruz .
- Kelepçeli kalıbın alt tabanına yağlı kağıt koyuyoruz. Kenarları yağlamadan harcı döküyoruz.
- Önceden ısınmış 180 derece fırına alt üst ayar şeklinde koyuyoruz .40 -45 dk pişiriyoruz .
- Pandispanya hazır olunca 4 kat kesiyoruz .
- Kekin alt tabanını limonatayla ıslatıyoruz kremayı sürüyoruz ve muz diziyoruz .
- Aynı işlemi tekrarlayıp çilek ve yine tekrarlayıp kivi diziyoruz.
- Sonra her yerini krema ile kaplayıp istediğimiz gibi süslüyoruz .
Pastamız hazır. Afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder