13 Mart 2021 Cumartesi

Tereyağlı Pankek Tarifi

 

Tereyağlı Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 200 ml süt (1 su bardağı)
  • 30 gram eritilmiş tereyağ
  • 2 yumurta

    Tereyağlı Pankek Tarifi Yapılışı

  • Yumurtanın beyazlarını ayırıp mikserin en yüksek ayarında kar gibi olana kadar çırpalım.
  • Ayrı bir yerde yumurta sarısı süt tereyağ un kabartma tozu tuz şekeri çırpın.
  • Yumurta aklarını yavaşça fazla söndürmeden karışıma ekleyin.
  • Yapışmaz bir tavaya bir kaşık döküp önlü arkalı pişirin. Meyveler fındık kreması reçel vs tadını çıkarın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder