Mirik Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 kase ince bulgur
- 3 diş sarımsak
- 1 kase yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 kase un
- 1 çimdik karabiber
- 1 çimdik pul biber
- 1 çimdik kimyon
- 1 çimdik nane
- 1 çimdik tuz
Mirik Köfte Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bulguru bir kabın içerisine alın ve sıcak su ile ıslatın. Üzerini tepsi ile kapatarak şişmesi için 15 dakika bekleyin.
- Bulgur şiştikten sonra içerisine yumurta, un ve baharatları ekleyin.
- Bulguru diğer malzemelerle özdeşleşene kadar yoğurun. Arada elinizi suya batırmayı unutmayın.
- Yoğurma işleminin ardından bulguru 10 dakika buzdolabında bekletin.
- Bir tepsinin içerisine un koyun. Bulgurlu harçtan minik parçalar kopartın ve elinizle yuvarlayın.
- Hazırladığınız köfteleri unlu tepsinin içerisine koyun. Bulgur tamamen bittiğinde tepsiyi hafifçe sallayarak köftelerin una bulanmasını sağlayın.
- Bir tencereye su koyun ve orta ateşte kaynatın. Su kaynamaya başladığında içerisine hazırladığınız mirik köfteleri bırakın.
- Köfteler haşlanırken sarımsakları ince ince doğrayın ve bıçağın kenarlarıyla ezin.
- Bir kaseye yoğurt koyun. Ezdiğiniz sarımsakları yoğurda ekleyerek karıştırın.
- Sos tavasına tereyağını koyun ve eritin. İçerisine istediğiniz miktarda pul biber ve nane ekleyerek karıştırın.
- Su yüzeyine çıkan mirik köfteleri, kevgirle toplayın. Köftelerin suyunu güzelce süzdükten sonra servis tabağına alın.
- Köftelerin üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyin. Hazırladığınız tereyağlı sosu mirik köftelerin üzerinde gezdirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder