12 Mart 2021 Cuma

Portakallı Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi

 

Portakallı Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 400 gr brüksel lahanası
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım portakal kabuğunun rendesi
  • 1 portakalın suyu
  • Yarım tatlı kaşığından az tuz

    Portakallı Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle lahanaların dış yapraklarını temizleyelim bir kaptaki suya atalım hepsini temizledikten sonra bir kat daha yıkayalım sonra süzelim.
  • Bir tencereye piyazlık doğranmış soğan ve parmak şeklinde doğranmış havuçları alıp üzerine zeytinyağı gezdirelim.
  • Tencerenin kapağını kapatıp yumuşayana kadar pişirelim. Sonra brüksel lahanasını ekleyip karıştıralım.
  • Üzerine 1 su bardağı suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatalım kısık ateşte pişmeye bırakalım. 5-6 dk sonra bir partakalın yarısının kabuğunu rendeleyelim.
  • Tuz ve bir portakalın suyunu sıkıp ekleyip karıştıralım. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Lahanaları kontrol edin pişmişse ocağı kapatın pişmemişse azıcık daha su ekleyip pişirin. Sonra soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Soğuk daha lezzetli 😋 yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder