14 Mart 2021 Pazar

Mirik Köfte Tarifi

 

Mirik Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 kase ince bulgur
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 kase un
  • 1 çimdik karabiber
  • 1 çimdik pul biber
  • 1 çimdik kimyon
  • 1 çimdik nane
  • 1 çimdik tuz

Mirik Köfte Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bulguru bir kabın içerisine alın ve sıcak su ile ıslatın. Üzerini tepsi ile kapatarak şişmesi için 15 dakika bekleyin.
  • Bulgur şiştikten sonra içerisine yumurta, un ve baharatları ekleyin.
  • Bulguru diğer malzemelerle özdeşleşene kadar yoğurun. Arada elinizi suya batırmayı unutmayın.
  • Yoğurma işleminin ardından bulguru 10 dakika buzdolabında bekletin.
  • Bir tepsinin içerisine un koyun. Bulgurlu harçtan minik parçalar kopartın ve elinizle yuvarlayın.
  • Hazırladığınız köfteleri unlu tepsinin içerisine koyun. Bulgur tamamen bittiğinde tepsiyi hafifçe sallayarak köftelerin una bulanmasını sağlayın.
  • Bir tencereye su koyun ve orta ateşte kaynatın. Su kaynamaya başladığında içerisine hazırladığınız mirik köfteleri bırakın.
  • Köfteler haşlanırken sarımsakları ince ince doğrayın ve bıçağın kenarlarıyla ezin.
  • Bir kaseye yoğurt koyun. Ezdiğiniz sarımsakları yoğurda ekleyerek karıştırın.
  • Sos tavasına tereyağını koyun ve eritin. İçerisine istediğiniz miktarda pul biber ve nane ekleyerek karıştırın.
  • Su yüzeyine çıkan mirik köfteleri, kevgirle toplayın. Köftelerin suyunu güzelce süzdükten sonra servis tabağına alın.
  • Köftelerin üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyin. Hazırladığınız tereyağlı sosu mirik köftelerin üzerinde gezdirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder