2 Mart 2021 Salı

Muhallebili Kedi Dilli Pasta (Her Çatalda Ayrı Lezzet) Tarifi

 

Muhallebili Kedi Dilli Pasta (Her Çatalda Ayrı Lezzet)  Tarifi İçin Malzemeler

Çikolata sos:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı dolu kakao
  • 4 yemek kaşığı şeker

Muhallebi için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı un
  • Çeyrek su bardağı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 7 kedi dili
  • 1 poşet krem şanti
  • Yarım su bardağı soğuk süt

    Muhallebili Kedi Dilli Pasta (Her Çatalda Ayrı Lezzet) Tarifi Yapılışı

  • Sos için gerekli olan malzemeleri tencereye alalım.
  • Karıştıralım ve daha sonra ocağa alıp kaynayana kadar karıştırlarım.
  • Kaynadıktan sonra altını kısın 1dk daha kaynasın ve kenara alın.
  • Vanilya hariç hepsini tencereye alalım, muhallebi kıvamını alana kadar karıştırın.
  • Ocaktan aldıktan sonra bir paket vanilya ekleyin ve tekrar spatula ile çırpın ve soğuması için kenara kaldırın, ara ara karıştırın ki kabuklanmasın.
  • 1 poşet krem şanti ,yarım su bardağı soğuk süt çırpın ve buzdolabına kaldırın.
  • 7 tane kedi dilini 4-5 parçaya ayırın.
  • Krem şantiyi soğuyan muhallebiye ekleyin ve 5-6 dk çırpın.
  • Daha sonra içerisine kedi dillerini ekleyip karıştırın ve küçük yuvarlak borcama alın.
  • Üzerine hazırladığımız soğuk çikolata sosunu ekleyin ve buzdolabına kaldırın.
  • Ne kadar kalırsa o kadar lezzetli olur. (bir gece en güzeli, fakat vakit yoksa minimum 1. 5-2 saat).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder