Muhallebili Kedi Dilli Pasta (Her Çatalda Ayrı Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
Çikolata sos:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1.5 yemek kaşığı dolu kakao
- 4 yemek kaşığı şeker
Muhallebi için;
- 2.5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı un
- Çeyrek su bardağı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 7 kedi dili
- 1 poşet krem şanti
- Yarım su bardağı soğuk süt
Muhallebili Kedi Dilli Pasta (Her Çatalda Ayrı Lezzet) Tarifi Yapılışı
- Sos için gerekli olan malzemeleri tencereye alalım.
- Karıştıralım ve daha sonra ocağa alıp kaynayana kadar karıştırlarım.
- Kaynadıktan sonra altını kısın 1dk daha kaynasın ve kenara alın.
- Vanilya hariç hepsini tencereye alalım, muhallebi kıvamını alana kadar karıştırın.
- Ocaktan aldıktan sonra bir paket vanilya ekleyin ve tekrar spatula ile çırpın ve soğuması için kenara kaldırın, ara ara karıştırın ki kabuklanmasın.
- 1 poşet krem şanti ,yarım su bardağı soğuk süt çırpın ve buzdolabına kaldırın.
- 7 tane kedi dilini 4-5 parçaya ayırın.
- Krem şantiyi soğuyan muhallebiye ekleyin ve 5-6 dk çırpın.
- Daha sonra içerisine kedi dillerini ekleyip karıştırın ve küçük yuvarlak borcama alın.
- Üzerine hazırladığımız soğuk çikolata sosunu ekleyin ve buzdolabına kaldırın.
Ne kadar kalırsa o kadar lezzetli olur. (bir gece en güzeli, fakat vakit yoksa minimum 1. 5-2 saat).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder