31 Mart 2021 Çarşamba

Pamuk Poğaça Tarifi

 

Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı dolusu şeker
  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta beyazı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 6-6, 5 su bardağı un (Kontrollü eklenecek)

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

İçine

  • Beyaz peynir

    Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı

  • El yakmayacak sıcaklıktaki su ve süt karıştırılır.
  • Şeker ve maya eklenip maya çözülene kadar karıştırılır. Oda sıcaklığındaki yumurta beyazı ve sıvı yağ eklenir (yağın az bir kısmını hamuru toparlamak için ayırabilirsiniz).
  • Unun yarısı ve tuz eklenip karıştırılır. Sonra un azar azar eklenerek iyice yoğurulur.
  • Ayrılan sıvı yağ kullanılarak hamur toparlanır bir kaba alınıp üzeri kapatılarak 45 dk mayalanır.
  • Havası alınıp mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır, şekil verilip tekrar 15 dk mayalandırılır (istediğiniz iç malzemeyle veya boş olarak yapabilirsiniz)
  • Yumurta sarısı sürülüp çörek otu atılır ve 175 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar (20 dk civarı) pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder