Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı ılık su
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 3 yemek kaşığı dolusu şeker
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta beyazı
- 2 çay kaşığı tuz
- 6-6, 5 su bardağı un (Kontrollü eklenecek)
Üzeri için
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
İçine
- Beyaz peynir
Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı
- El yakmayacak sıcaklıktaki su ve süt karıştırılır.
- Şeker ve maya eklenip maya çözülene kadar karıştırılır. Oda sıcaklığındaki yumurta beyazı ve sıvı yağ eklenir (yağın az bir kısmını hamuru toparlamak için ayırabilirsiniz).
- Unun yarısı ve tuz eklenip karıştırılır. Sonra un azar azar eklenerek iyice yoğurulur.
- Ayrılan sıvı yağ kullanılarak hamur toparlanır bir kaba alınıp üzeri kapatılarak 45 dk mayalanır.
- Havası alınıp mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır, şekil verilip tekrar 15 dk mayalandırılır (istediğiniz iç malzemeyle veya boş olarak yapabilirsiniz)
- Yumurta sarısı sürülüp çörek otu atılır ve 175 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar (20 dk civarı) pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder