Pankek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pankek için;
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 bardak süt
- 1.5 bardak un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Pastacı kreması;
- 2 bardak süt
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Pankek Pasta Tarifi Yapılışı
- Pankek hamuru;Mikser ile yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın. Ardından tüm malzemeyi kaba alıp çırpma teliyle karıştırın.
- Her pankekte bir tavayı peçete ile yağlayıp kısık ateşte pişirin. (boyutları size kalmış).
- Kreması için;Tüm malzemeyi bi tencerede karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başlayınca 1-2 dk daha kaynatıp altını kapatın.
- İçerisine tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın.
- Birleştirirken; pankek katlarının arasına krema sürüp üzerine dilediğiniz meyveyi yerleştirin ve süsleyin.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder