Parmaklarınızı Yiyeceğiniz Harika Bir Tarif Beşamelli Tavuk Patates Tarifi İçin Malzemeler
- 6-7 adet patates
- 1 büyük tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- 100 gram tereyağı veya margarin
- 3 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı tavuk suyu (yoksa 1 su bardağı süt daha)
- Tuz
- Karabiber 200 gram mozerella peyniri
Parmaklarınızı Yiyeceğiniz Harika Bir Tarif Beşamelli Tavuk Patates Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patatesler soyulup küp küp doğranır tavuklarda küp küp doğranır.
- Tavaya yağ konur patatesler kızartılır başka bir tavada doğramış olduğumuz soğanı güzelce kavrıyoruz.
- Soğanın üzerine doğramış olduğumuz tavukları ekliyoruz bi güzel pişiriyoruz piştiğinden emin olduğumuzda tuz ve baharatlarını ekliyoruz bir borcam tepsiye kızartmış olduğumuz patatesler döşüyoruz daha sonra pişirmiş olduğumuz tavuğu döşüyoruz.
- Başka bir yerde beşamelini yapıyoruz.
- Bir tavaya yada tencereye tereyağımızı birazcık sıvı yağımızı alıp eridikten sonra unumuzu ekliyoruz.
- Sütümüzü bir bardak varsa et suyu yoksa bir bardak daha süt ekleyip kıvam alana kadar karıştırılır.
- Pişmeye yakın tuz ve karabiberi ekleyip birkaç dakika daha pişirip ateşten alıyoruz.
- Beşameli et ve patentesin üstüne ekleyip 200 derecelik fırında 20 dakika bekletip fırından alıyoruz.
- Rendelemiş olduğum mozarella peynirimizi üstüne ekliyorum ben 2 tane şili biberi ince ince doğrayıp süsleyelim.
- Tekrar fırına verip üstü kızarana kadar pişiriyoruz servis hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder