6 Mart 2021 Cumartesi

Parmaklarınızı Yiyeceğiniz Harika Bir Tarif Beşamelli Tavuk Patates Tarifi

 

Parmaklarınızı Yiyeceğiniz Harika Bir Tarif Beşamelli Tavuk Patates Tarifi İçin Malzemeler

  •  6-7 adet patates
  • 1 büyük tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • 100 gram tereyağı veya margarin
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı tavuk suyu (yoksa 1 su bardağı süt daha)
  • Tuz
  • Karabiber 200 gram mozerella peyniri

    Parmaklarınızı Yiyeceğiniz Harika Bir Tarif Beşamelli Tavuk Patates Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle patatesler soyulup küp küp doğranır tavuklarda küp küp doğranır.
  • Tavaya yağ konur patatesler kızartılır başka bir tavada doğramış olduğumuz soğanı güzelce kavrıyoruz.
  • Soğanın üzerine doğramış olduğumuz tavukları ekliyoruz bi güzel pişiriyoruz piştiğinden emin olduğumuzda tuz ve baharatlarını ekliyoruz bir borcam tepsiye kızartmış olduğumuz patatesler döşüyoruz daha sonra pişirmiş olduğumuz tavuğu döşüyoruz.
  • Başka bir yerde beşamelini yapıyoruz.
  • Bir tavaya yada tencereye tereyağımızı birazcık sıvı yağımızı alıp eridikten sonra unumuzu ekliyoruz.
  • Sütümüzü bir bardak varsa et suyu yoksa bir bardak daha süt ekleyip kıvam alana kadar karıştırılır.
  • Pişmeye yakın tuz ve karabiberi ekleyip birkaç dakika daha pişirip ateşten alıyoruz.
  • Beşameli et ve patentesin üstüne ekleyip 200 derecelik fırında 20 dakika bekletip fırından alıyoruz.
  • Rendelemiş olduğum mozarella peynirimizi üstüne ekliyorum ben 2 tane şili biberi ince ince doğrayıp süsleyelim.
  • Tekrar fırına verip üstü kızarana kadar pişiriyoruz servis hazır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder