6 Mart 2021 Cumartesi

Karnıyarık Tarifi

 

Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 400 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 kutu domates rendesi
  • 1  tutam maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı  tuz
  • 1 tatlı kaşığı  karabiber
  • Nane
  • Tatlı biber tozu

    Karnıyarık Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle patlıcanları diş kürdanı ile her yerini deliyoruz yarım yarım soyuyorsunuz.
  • Tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz.
  • Patlıcanları sudan çıkarttıktan sonra bir tavada yağın içinde güzel kızartıyorsunuz.
  • Kıyma için soğanları tavada kavurun ve kıymayı ekleyin.
  • Bir kutu domates rendeliyorum, 1 kaşık domates veya kırmızı biber salçası, 1- 2 tatlı kaşığı  tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi ekleyin ve hafifçe pişirin.
  • Patlıcan kızartıldıktan sonra ortasından bir kaşıkla hafifçe açıp kıyma ile doldurun.
  • Bir bardak suyu bir kaşık salça ile karıştırın ve üzerine dökün. 220 ° derecede yaklaşık 30 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder