Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 400 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 kutu domates rendesi
- 1 tutam maydanoz
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Nane
- Tatlı biber tozu
Karnıyarık Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patlıcanları diş kürdanı ile her yerini deliyoruz yarım yarım soyuyorsunuz.
- Tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz.
- Patlıcanları sudan çıkarttıktan sonra bir tavada yağın içinde güzel kızartıyorsunuz.
- Kıyma için soğanları tavada kavurun ve kıymayı ekleyin.
- Bir kutu domates rendeliyorum, 1 kaşık domates veya kırmızı biber salçası, 1- 2 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi ekleyin ve hafifçe pişirin.
- Patlıcan kızartıldıktan sonra ortasından bir kaşıkla hafifçe açıp kıyma ile doldurun.
- Bir bardak suyu bir kaşık salça ile karıştırın ve üzerine dökün. 220 ° derecede yaklaşık 30 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder