27 Mart 2021 Cumartesi

Parmesan Peynirli Mantarlı Makarna Tarifi

Parmesan Peynirli Mantarlı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kalın makarna
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 10 adet kültür mantarı
  • 50 gram parmesan peyniri (rendelenmiş)
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

Parmesan Peynirli Mantarlı Makarna Nasıl Yapılır?

  • Derin bir tencerede su kaynatın ve içine 1 tatlı kaşığı tuz serpiştirin.
  • Ardından kalın makarnaları ekleyerek haşlayın. Haşlanan makarnaların suyunu süzün.
  • Süzülen makarnayı soğuk sudan geçirdikten sonra süzgece alın.
  • Kültür mantarının kabuklarını fırça veya bez yardımı ile temizleyin.
  • Saplarını kestikten sonra mantarları 3-4 parçaya bölün.
  • Bir tavada mantarlar suyunu çekene kadar pişirin.
  • Suyunu çektiğinde üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve kavurun.
  • Üzerine karabiber ve tuz ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Rendelenmiş parmesan peynirini de ekleyin.
  • Daha sonra Haşlanan makarnaları da üzerine ilave ederek harmanlayın.
  •  Parmesanlı, mantarlı makarnayı ince kıyılmış fesleğen yaprakları ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder