Parmesan Peynirli Mantarlı Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kalın makarna
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 10 adet kültür mantarı
- 50 gram parmesan peyniri (rendelenmiş)
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
Parmesan Peynirli Mantarlı Makarna Nasıl Yapılır?
- Derin bir tencerede su kaynatın ve içine 1 tatlı kaşığı tuz serpiştirin.
- Ardından kalın makarnaları ekleyerek haşlayın. Haşlanan makarnaların suyunu süzün.
- Süzülen makarnayı soğuk sudan geçirdikten sonra süzgece alın.
- Kültür mantarının kabuklarını fırça veya bez yardımı ile temizleyin.
- Saplarını kestikten sonra mantarları 3-4 parçaya bölün.
- Bir tavada mantarlar suyunu çekene kadar pişirin.
- Suyunu çektiğinde üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve kavurun.
- Üzerine karabiber ve tuz ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Rendelenmiş parmesan peynirini de ekleyin.
- Daha sonra Haşlanan makarnaları da üzerine ilave ederek harmanlayın.
- Parmesanlı, mantarlı makarnayı ince kıyılmış fesleğen yaprakları ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder